Το Πασοκικό ένστικτο αυτοσυντήρησης του ΚΙΝΑΛ
Απαραίτητο συνοδευτικό του σκληρού ροκ της σκανδαλολογίας που επιστρατεύει προεκλογικά ο Τσίπρας αποτελεί σε κάθε περίπτωση και η συστηματική επίκληση του περιβόητου “ηθικού πλεονεκτήματος” της κυβέρνησής του σε αντίθεση υποτίθεται με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ που εκπροσωπούν “το παλιό διεφθαρμένο αστικό πολιτικό σύστημα”.
Στη συγκυρία, με αφορμή τις κατηγορίες για τον Α. Λοβέρδο και την προωθούμενη άρση της βουλευτικής του ασυλίας, η Φ. Γεννηματά έκανε και πάλι λόγο για “το βρώμικο 1989 που το βλέπουμε στο βρώμικο 2019”.
Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ επιτίθεται κατά “του κ. Τσίπρα και των συν αυτώ, που επανέρχονται στη χρεοκοπημένη πια σκευωρία…η μεθόδευση που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο, θα εκπέσει… οι εμπνευστές και καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν”.
Ακολούθησε ένας λιβανωτός εκ μέρους της ηγεσίας Γεννηματά για τα έργα και τις ημέρες του Α. Λοβέρδου, καθώς “επί υπουργίας του έγιναν οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας και διασώθηκαν δισεκατομμύρια από τη διαφθορά και τη σπατάλη”.
Με τη σειρά του ο Ε. Βενιζέλος καυτηρίασε τα κυβερνητικά σενάρια περί μετεκλογικής σύμπραξης ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής για την παραγραφή του σκανδάλου, τονίζοντας πως “η εσχάτη προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραγράφεται”.
Αν και η ηγεσία του μεταμφιεσμένου ΠΑΣΟΚ κομπορρημονεί για την επιτυχία του συνεδρίου, με τον εκπρόσωπο τύπου Χρηστίδη να κάνει λόγο για “4000 συνέδρους που γέμισαν πριν μια εβδομάδα το ΣΕΦ”, έντονες είναι οι διεργασίες και οι ζυμώσεις μεταξύ των αλληλοϋποβλεπόμενων δελφίνων με φόντο την εκλογή των 21μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.
Με στόχο τη διατήρηση του κλίματος της ψευδεπίγραφης ενότητας αναμένεται η συνάντηση Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκη, μετά τις παραφωνίες του τελευταίου και το ξεκάθαρο μήνυμα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ πως “οι αποφάσεις του συνεδρίου είναι δεσμευτικές για όλους”.
Κατά τα λοιπά, η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που βλέπει σκάνδαλα μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, επανέλαβε προκλητικά πως δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Αφού κατήγγειλε τη “ρετρό πολιτική Τσίπρα και Μητσοτάκη που είναι κολλημένοι με την εξουσία”, με σημαία ευκαιρίας την “εθνική συνεννόηση” άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη μετεκλογική στάση του κόμματός της με μότο πως “ο λαός θα μας βάλει στη θέση μας και θα πει ποιοι πρέπει να συνεργαστούν για το καλό του τόπου”.
Όσον αφορά το Θεοχαρόπουλο, με διαδικασίες εξπρές μετά την πρόσκλησή του από τον Τσίπρα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή, πραγματοποίησε την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ που ενέκρινε με “συντριπτική πλειοψηφία” συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προλάβει να παρευρεθεί στο Γαλάτσι.
Για μαζικές διαγραφές κάνουν λόγο πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ με στόχο “τη δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας”.
Ο Θεοχαρόπουλος με τη σειρά του κάνει λόγο για “απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της ΔΗΜΑΡ, από μέλη μάλιστα της νεοεκλεγμένης ηγεσίας ενός άλλου κόμματος” (σ.σ. ΚΙΝΑΛ).
Τέλος το λεηλατημένο Ποτάμι συνεχίζει να φυλλοροεί, καθώς την πόρτα της εξόδου άνοιξε και ο Αμυράς που εξασφάλισε θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Παρόλα αυτά, ο Θεοδωράκης ανακάλυψε πως “η φωνή του Ποταμιού δυναμώνει”.
Σχετικά με τη σκανδαλολογία τόνισε πως “ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της …εμείς μπορούμε να μιλάμε και για Πετσίτη και για Novartis”.
Ως διαπρύσιος κήρυκας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αναφέρθηκε στις “Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης”, λογοκοπώντας πως “το όραμά του συμπίπτει με εκείνο του προέδρου Μακρόν”.