Ο μαζικός, ενωτικός αγώνας θα σπάσει την πυγμή και τον αυταρχισμό τους

Η διοίκηση του ΕΚΠΑ, με άλλη μια εκδικητική και αυθαίρετη ενέργεια, απολύει ξανά τον Δημήτρη Αντωνίου, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών 
και μέλος του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ.

Το «έγκλημα» που του καταλογίζει η διοίκηση του ΕΚΠΑ και η κυβέρνηση είναι η συμβολική διαμαρτυρία στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) στις 12 Φεβρουαρίου ενάντια στην αξιοποίηση των τηλε-εξετάσεων ως μέσο για να καμφθεί ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ. Ο αγώνας αφορούσε στην παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια της κυβέρνησης να καταργήσει με μια απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία το άρθρο 16 του Συντάγματος, ώστε οι επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν να μπορούν να κερδοσκοπούν απρόσκοπτα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τότε η διοίκηση του ΕΚΠΑ είχε απολύσει τον Δ. Αντωνίου μη ανανεώνοντας τη σύμβασή του. Ο συντονισμένος όμως και μαζικός αγώνας των εργαζομένων, με αποφάσεις σωματείων, ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ, με καθημερινά ψηφίσματα, με κινητοποιήσεις και με τη δυναμική συμμετοχή των φοιτητών, την ανάγκασε να ανακαλέσει την απόφαση για την απόλυση. Ο Δ. Αντωνίου υπέγραψε μία σύμβαση (αρχές Μαΐου με αρχές Ιουλίου) και είχε συμφωνηθεί να υπογράψει δεύτερη τώρα (αρχές Ιουλίου με τέλη Δεκεμβρίου). Η διοίκηση, όμως, δεν ανανεώνει τη σύμβασή του.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Αποδεικνύεται ότι το “σπάσιμο” της επαναπρόσληψής του σε δύο συμβάσεις (Μάιο με αρχές Ιουλίου και Ιούλιο με τέλη Δεκέμβρη) ήταν ενταγμένο σε ΕΝΑ σχεδιασμό: Να σταματήσουν οι ενοχλητικές μας κινητοποιήσεις τον Απρίλιο με την επαναπρόσληψή του και να επανέλθουν οι πρυτανικές αρχές, εάν και όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν, κατά προτίμηση εν μέσω αδειών των εργαζομένων και εξεταστικής των φοιτητών, στην ΑΠΟΦΑΣΗ για απόλυση, αξιοποιώντας τη δεύτερη σύμβαση».

Και συνεχίζει ο Σύλλογος:
«Αν νομίζει η Διοίκηση του ΕΚΠΑ ότι μπορεί να παίζει με τις ζωές των εργαζομένων κάνει λάθος.
Θα μας βρουν μπροστά τους.
Με όλους τους φυσικούς μας συμμάχους, εργαζόμενους εντός και εκτός ΕΚΠΑ, φοιτητές, σωματεία και συλλογικότητες.
Οι απολύσεις και οι διώξεις θα σταματήσουν εδώ».

Επίσης, απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους άλλων κλάδων στο ΕΚΠΑ, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους φοιτητές, την ΟΔΠΤΕ και την ΑΔΕΔΥ, τα σωματεία και τις συλλογικότητες, να σταθούν για μια ακόμα φορά πλάι τους. Μέχρι την τελική νίκη.

Και οι εργαζόμενοι δίνουν πάλι άμεση απάντηση. Έχουν γίνει δύο μαζικές κινητοποιήσεις στα Προπύλαια με στάση εργασίας, την Παρασκευή 28/6 και την Πέμπτη 4/7, ενώ έχει αρχίσει πάλι ο καταιγισμός ψηφισμάτων.

Ο αγώνας αρχίζει ξανά

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει