Η χώρα, δεμένη στο άρμα της υποτέλειας και της εξάρτησης, αναδεικνύεται σε έναν από τους κυριότερους υποστηρικτές της δολοφονικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε και του φασιστικού, δολοφονικού κράτους του Ισραήλ. Ταγμένη στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας», όπως αυτάρεσκα διακηρύττουν τα κυβερνητικά φερέφωνα, αδιαφορώντας για τους ποταμούς αίματος, τον θάνατο και τη δυστυχία, προσφέρει με κάθε τρόπο «γη και ύδωρ» στην κρεατομηχανή του ιμπεριαλισμού.

Κρύβεται η πραγματικότητα από την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη με ψεύδη πως δε συμμετέχει ενεργά στις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη γειτονιά μας! Διακηρύσσει πως δε μετέχει σε εξαγωγές όπλων, δώρο στους φονιάδες. Η «στρατηγική στήριξης» της αστικής πολιτικής απέναντι στην ισραηλινή κυβέρνηση αποκαλύπτει διαρκώς όψεις της βαθιάς εμπλοκής, εμπλοκή που αποκρύπτεται με τη συνδρομή των κυρίαρχων ΜΜΕ! Οι εξελίξεις, τραγικές εδώ και ένα πλέον χρόνο και όλο και περισσότερο επικίνδυνες , είναι τέτοιες που η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Άλλωστε, όπως ο σοφός λαός λέει…το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Δεν μπορεί να κρυφτεί η ολόπλευρη στήριξη της κυβέρνησης στο Ισραήλ μέσω του ανεφοδιασμού με καύσιμα και της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Δεν κρύβεται πως ελληνικό έδαφος γίνεται σημείο εκπαίδευσης ισραηλινών πιλότων. Κι αυτοί, αφού εκπαιδευτούν σωστά, ξεχύνονται στη Γάζα και στον Λίβανο ή αλλού για να σπείρουν καταστροφή, ερείπια, θάνατο. Κι άλλες πτυχές αυτής της φονικής πολιτικής δεν κρύβονται, μα βγαίνουν κάθε ημέρα στο φως.

Οι Έλληνες εφοπλιστές, αυτοί οι μεγαλοαστοί που τόσο εξυμνούνται με κάθε ευκαιρία, με πλοία ελληνικής ιδιοκτησίας ή διαχείρισης, συμβάλλουν στην ενίσχυση του ισραηλινού στρατού με καύσιμα. Σχετικές έρευνες έχουν καταγράψει τουλάχιστον 65 αποστολές καυσίμων από ελληνικά πλοία κατά τη διάρκεια της περιόδου που ακολούθησε μετά τον Οκτώβριο του 2023- και η πραγματικότητα είναι σίγουρα σκοτεινότερη. Ο αντίκτυπος αυτών των αποστολών άμεσος, καθώς προσφέρεται η δυνατότητα απρόσκοπτης συνέχισης των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ. Προσφέρουν από την πλευρά τους, με το αζημίωτο βέβαια συνηθισμένοι στο ξεζούμισμα των λαών και τα τεράστια κέρδη, τη δυνατότητα να χυθεί κι άλλο αίμα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού και των λαών στην περιοχή, που αγωνίζονται, και θυσιάζονται καθημερινά, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και την ακόρεστη δίψα τους για ισχύ! Η ελληνική εφοπλιστική ακρίδα κουβαλάει στο ενεργητικό της την ευθύνη για τον χαμό χιλιάδων ζωών, για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία- στο πλάι των δολοφόνων των λαών. Η ιστορία των λαών, αυτή που γράφεται με ματωμένα γράμματα, τους συμπεριλαμβάνει στα κατάστιχά της.

Και βέβαια ως κομμουνιστές δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Και βέβαια είναι ανάγκη το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να μεγαλώσει! Και βέβαια για την υπόθεση αυτή θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις! Γιατί οι καιροί αυτό προσμένουν!