Υποκλινόμαστε με σεβασμό στο μεγαλείο των θυσιών του λαού μας και η πίστη μας στο αναπόφευκτο της ιστορικής νίκης είναι σταθερή και δεν θα κλονιστεί. Δόξα και αιωνιότητα στις ψυχές των μαρτύρων του λαού μας, του έθνους μας και των ελεύθερων λαών του κόσμου που μαρτύρησαν υπερασπιζόμενοι τις αξίες της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, ιδιαίτερα των μαρτύρων του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ, σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη και σε όλες τις τοποθεσίες της προσφυγιάς και της διασποράς.

Η Μάχη της «Πλημμύρας του Αλ-Ακσά» ήρθε ως φυσική απάντηση στα εγκλήματα και τη βαρβαρότητα της Κατοχής και σε όλη την ιστορική αδικία που επιβλήθηκε στο λαό μας για περισσότερα από 75 χρόνια. Η αντίσταση είναι το πεπρωμένο του λαού μας και κατανοούμε πλήρως το κόστος και τις τιμές της, αλλά αυτό το κόστος παραμένει πολύ μικρότερο από το κόστος της παράδοσης και της υποταγής. Αυτό που ο λαός μας και η γενναία αντίστασή του πέτυχαν κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών επίθεσης στη Γάζα είναι ένα θαύμα με κάθε έννοια της λέξης, που ξεπερνά κάθε υπολογισμό και προσδοκία.

Η ανακοίνωση του σιωνιστικού εχθρού για τη μετάβαση στην τρίτη φάση της στρατιωτικής του επιχείρησης δεν αλλάζει την πραγματικότητα των γεγονότων.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μέρος της τακτικής του στρατού κατοχής, αφού απέτυχε να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους που είχε ο ίδιος ανακοινώσει κατά την έναρξη της επίθεσης εναντίον του λαού μας.

Εμείς στις δυνάμεις Αντίστασης έχουμε δηλώσει από την έναρξη της επίθεσης πριν από εννέα μήνες το άνοιγμά μας σε οποιεσδήποτε πολιτικές πρωτοβουλίες, υπό την προϋπόθεση ότι πρώτα θα εξασφαλίσουν μια συνολική και μόνιμη παύση της επίθεσης, θα άρουν την πολιορκία, θα αποσύρουν την Κατοχή από τη Λωρίδα της Γάζας, θα ανοίξουν τα περάσματα, θα επιτρέψουν τη βοήθεια και θα ολοκληρώσουν μια συνολική συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων. Η πρωτοβουλία του προέδρου Μπάιντεν ενέχει πολλές αμφιβολίες και αποτελεί μια εκτεταμένη προσπάθεια να αποσπάσει το χαρτί των αιχμαλώτων από την Αντίσταση και αργότερα να επαναλάβει την επιθετικότητα εναντίον του λαού μας, κάτι που ο λαός μας δεν μπορεί να δεχτεί.

Παρά την αιματοχυσία και τις μεγάλες θυσίες, η Αντίσταση έχει καταφέρει να σημειώσει υψηλής ποιότητας επιτυχίες ενάντια στον κατοχικό στρατό, προκαλώντας του μεγάλες απώλειες σε ζωές και εξοπλισμό. Η Αντίσταση δεν θα μπορούσε να πετύχει όλα αυτά τα επιτεύγματα χωρίς τη λαϊκή στήριξη και αγκαλιά που έλαβε. Αυτό διαψεύδει κάθε ύποπτο ισχυρισμό περί του αντιθέτου. Η επαναλαμβανόμενη σιωνιστική-αμερικανική αφήγηση για την επόμενη μέρα του πολέμου δεν έχει θέση στο λεξικό του λαού μας. Μόνο αυτός αποφασίζει για την τύχη του και θα διαμορφώσει το μέλλον του μετά το τέλος της επίθεσης. Ο λαός μας δεν θα δεχτεί την είσοδο οποιασδήποτε αραβικής ή διεθνούς δύναμης στη Λωρίδα της Γάζας και θα τους αντιμετωπίσει ως δύναμη κατοχής.

Οι εσωτερικές διαιρέσεις και αναταραχές στη σιωνιστική κοινωνία και την κυβέρνησή της είναι αποτέλεσμα της θρυλικής σταθερότητας του λαού μας και της καταστροφικής αποτυχίας του στρατού κατοχής. Οι διαδοχικές αμερικανικές διοικήσεις είναι σταθεροί συνεργάτες στην επίθεση εναντίον του λαού μας και δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτές ως αμερόληπτο μεσολαβητή. Η συζήτηση για διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και του Νετανιάχου είναι απλά σκόνη στα μάτια. Ο αμερικανικός και σιωνιστικός στόχος είναι ο ίδιος: να εξαλείψουν την Αντίσταση και να εκκαθαρίσουν την Παλαιστινιακή υπόθεση σύμφωνα με τις σιωνιστικές-αμερικανικές ατζέντες. Οι ρατσιστικές θέσεις και δηλώσεις των στρατηγών και των ηγετών της Κατοχής αντικατοπτρίζουν το βάθος της ιστορικής και υπαρξιακής κρίσης που απειλεί το σιωνιστικό κράτος. Απαιτείται πλέον από όλους, ιδιαίτερα από ορισμένα αραβικά επίσημα καθεστώτα, να επανεξετάσουν τους υπολογισμούς τους, αφού έχει αποκαλυφθεί η αδυναμία και η ευθραυστότητα αυτής της οντότητας και έχει καταστεί σαφές το αναπόφευκτο της ήττας της.

Ανανεώνουμε την έκκληση για ολοκληρωμένο Παλαιστινιακό διάλογο, λυπούμαστε για την αποτυχία της συνάντησης στο Πεκίνο* και θεωρούμε ηθικά και εθνικά υπεύθυνους όσους διέκοψαν τη συνάντηση αυτή.

Το πεπρωμένο μας είναι να ενωθούμε στα πεδία της μάχης ενάντια στην Κατοχή. Η ιστορία δεν έχει καταγράψει ούτε έναν διαιρεμένο λαό που να μπόρεσε να επιτύχει στρατηγική νίκη επί των εχθρών του.

Αυτό που συμβαίνει στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ δεν είναι λιγότερο αποτρόπαιο και επικίνδυνο από τη γενοκτονία εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρά τους εννέα μήνες επίθεσης, η Αντίσταση βρίσκεται ακόμα στο αποκορύφωμα της δύναμής της και διαθέτει πολλά δυνατά χαρτιά και εκπλήξεις που θα καταπλήξουν τον εχθρό, όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα γεγονότα.

Καλούμε τα καθεστώτα που έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους με το σιωνιστικό κράτος να απελάσουν τους πρέσβεις του, να κλείσουν τις σιωνιστικές πρεσβείες, να διακόψουν κάθε μορφή σχέσεων με το σιωνιστικό κράτος και να σταματήσουν την ανοιχτή χερσαία γέφυρα που προμηθεύει το σιωνιστικό κράτος με πολλές από τις βασικές του ανάγκες, αφότου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης επέβαλαν αυστηρό ναυτικό αποκλεισμό. Οι συνεχιζόμενες σχέσεις των αραβικών καθεστώτων που εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το κατοχικό κράτος αποτελούν μαχαιριά στην πλάτη του Παλαιστινιακού λαού και η ιστορία δεν θα το συγχωρήσει.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα όλες τις μορφές υποστήριξης και αλληλεγγύης προς το λαό μας και χαιρετίζουμε με σεβασμό και εκτίμηση όλους εκείνους που συγκεντρώνονται στους δρόμους και τις πλατείες των πρωτευουσών και των πόλεων σε όλο τον κόσμο, απορρίπτοντας την επιθετικότητα και καταδικάζοντας τα εγκλήματα της Κατοχής.

Στέλνουμε χαιρετισμούς σε όλες τις δυνάμεις της Αντίστασης στο έθνος μας και στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στο λαό της αδελφικής μας Υεμένης, στην τιμημένη Ιρακινή Αντίσταση, στην Αραβική Συρία, στην Ισλαμική Αντίσταση στο Λίβανο. Στέλνουμε όλες τις ευχαριστίες και την εκτίμηση μας στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για τη συνεχή υποστήριξή της στον Άξονα της Αντίστασης.

Στέλνουμε χαιρετισμούς πίστης και εκτίμησης προς το λαό του αδελφικού μας Λιβάνου, ιδιαίτερα στο λαό των πόλεων και των χωριών της πρώτης γραμμής, για τη σταθερότητα, την ανθεκτικότητα και τις μεγάλες θυσίες τους για την Παλαιστίνη, για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας του Λιβάνου.

*Στις 24/6 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κίνα, κατόπιν πρωτοβουλίας της κυβέρνησης της Κίνας, συνάντηση εθνικής ενότητας όλων των Παλαιστινιακών κομμάτων. Αυτή η συνάντηση θα ερχόταν ως επόμενο βήμα μετά τη διμερή συνάντηση ΧΑΜΑΣ και ΦΑΤΑΧ τον Απρίλη. Τελευταία στιγμή και χωρίς κάποια εξήγηση, ο Αμπάς αρνήθηκε να έρθει στη συνάντηση και να συμπεριλάβει τη ΦΑΤΑΧ σε αυτήν.