Πλούσια δραστηριότητα έχει αναπτύξει το Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στην μάχη των Ευρωεκλογών με εξορμήσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις για τη διάδοση των θέσεων του και με τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος και της νεολαίας να συμμετέχουν ενεργά στις προεκλογικές δραστηριότητες της οργάνωσης.

Στην Αθήνα, δεκάδες εξορμήσεις έχουν πραγματοποιηθεί τόσο στις συνοικίες, στα Βόρεια, στα Δυτικά και στα Νότια προάστια, καθώς και στον Πειραιά, όσο και στις διάφορες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. Με το χαρτόνι ή την αφίσα και με την προκήρυξη, οι σύντροφοι του κόμματος, παλεύουν για τη διάδοση του αγωνιστικού μηνύματος του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στην εκλογική μάχη.

Ταυτόχρονα και παράλληλα με τις εξορμήσεις έχει έγκαιρα ξεκινήσει η λειτουργία του προεκλογικού περιπτέρου του Μ-Λ ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, όπου καθημερινά διακινούνται εκατοντάδες προκηρύξεις, ο Λαϊκός Δρόμος, το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ και συνολικά το προεκλογικό και έντυπο υλικό του κόμματος. Προεκλογικό περίπτερο λειτουργεί και στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι εκδηλώσεις και οι συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα ή προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, όπου παρουσιάζεται η βασική πολιτική τοποθέτηση του Μ-Λ ΚΚΕ για όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το λαό και τον τόπο, φωτίζονται πλευρές της και αναλύονται επιμέρους ζητήματα.

Τέλος, σήμερα Σάββατο 1/6 πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Μοναστηράκι, ενώ την Κυριακή 2/6 πραγματοποιούνται εκδηλώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στο Χολαργό και την Δραπετσώνα. Το προηγούμενο Σάββατο 25/5 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Νεολαίας Πορεία στο Σήμα για τις ευρωεκλογές και τις θέσεις του Κόμματος.

Αξίζει δίπλα σε όλα αυτά να σημειωθεί και η παρουσία του κόμματος στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Παρά τον ελάχιστο χρόνο που αντιστοιχεί στα μικρότερα κόμματα και παρά την πολιτική φίμωσης που ακολουθείται στην πραγματικότητα, καθώς η παρουσία των μικρότερων κομμάτων στα διάφορα πάνελ στριμώχνεται στην μεταμεσονύχτια ζώνη, τα στελέχη του κόμματος και της νεολαίας προβάλλουν στα ελάχιστα λεπτά που τους δίνονται τα βασικά σημεία της τοποθέτησής μας πάνω στα βασικά ζητήματα.

Το διάστημα που απομένει πρέπει να είναι διάστημα έντασης της προεκλογικής δραστηριότητας της οργάνωσης. Θαρρετά και αποφασιστικά να απευθυνθούμε στο λαό και στους εργαζόμενους και να τους ζητήσουμε την πολιτική και εκλογική στήριξή τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Να φτάσει ακόμα μακρύτερα το σύνθημα «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» για Δουλειά – Ειρήνη – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.