Με παλμό συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του Μ-Λ ΚΚΕ και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Σε μια περιοχή που έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από την πολιτική της ΕΕ και της εξάρτησης, τα προεκλογικά συνθήματα του Κόμματος βρίσκουν πιο ανοιχτά αυτιά.

Η ΚΟ Θεσσαλονίκης ήδη έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει μια σειρά από παρεμβάσεις. Το κομματικό χαρτόνι έχει ήδη κολληθεί στην περιοχή του κέντρου, αλλά και στα ανατολικά σε πολυάριθμα σημεία (Τούμπα, Μπότσαρη, Μαρτίου), κάνοντας αισθητή την παρουσία του Μ-Λ ΚΚΕ. Αντίστοιχα τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται εξορμήσεις στα δυτικά της Θεσσαλονίκης (Αμπελόκηποι, Ξηροκρήνη, Σταυρούπολη και αλλού), όπως και στη ΒΙΠΕ Σίνδου και στο Καλοχώρι, όπου στενάζει κάθε μέρα η εργατική τάξη της πόλης.

Το Σαββατοκύριακο 25/6 Μάη πραγματοποιήθηκε μεγάλη εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Κολλήθηκε το χαρτόνι του Κόμματος και μοιράστηκαν εκατοντάδες ανακοινώσεις στην Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.
Την Παρασκευή 31 Μάη πραγματοποιήθηκε στην «ΠΥΞΙΔΑ» η προεκλογική συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ με τη συμμετοχή συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων. Ο σ. Δημήτρης Κοντοφάκας ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος και στη συνέχεια ακολούθησε μια πλούσια συζήτηση με τα ερωτήματα και τις τοποθετήσεις που ανέπτυξαν οι φίλοι και συναγωνιστές.

Στην περιοχή της Ημαθίας, εξορμήσεις πραγματοποιούνται στα τρία αστικά κέντρα του νομού, στη Βέροια, την Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα. Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές κλιμάκιο του Κόμματος θα επισκεφθεί και χωριά του νομού. Σήμερα, Σάββατο 1/6, θα λάβει χώρα η προεκλογική εκδήλωση-συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στην «ΕΛΙΑ» στη Βέροια, όπου ο σ. Δημήτρης Κοντοφάκας θα αναπτύξει τις θέσεις του Κόμματος.

Για ακόμα μία εκλογική αναμέτρηση, οι δυνάμεις του Κόμματος, παρά το γεγονός ότι είναι μικρές, ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της προεκλογικής εξόρμησης. Και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν και τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά και κατά την ημέρα των εκλογών. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ο λαός μας καθόλου δεν είναι αδιάφορος, αλλά έχει ανοιχτά αυτιά ακόμα και σε μια δύναμη μικρή σαν τη δική μας. Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι εξορμήσεις αυτής της εκλογικής καμπάνιας απέκτησαν μεγαλύτερη σημασία, καθώς αποτέλεσαν τη μόνη επαφή μας με το λαό. Και τούτο διότι, σε αντίθεση με πέρυσι, οι δυνάμεις του Κόμματος βρίσκουν μόνο κλειστές πόρτες από τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας!