Τέσσερα μάτια, δύο άνθρωποι, που συναντήθηκαν στη σχολή εικαστικών «Άποψη», όπου φοίτησαν με δάσκαλο τον Γιώργο Ρόρρη. Έκαναν μαζί ταξίδια ζωγραφίζοντας τα ίδια μέρη, όμως παράλληλα ο καθένας τους ακολουθεί και τη δική του ξεχωριστή πορεία.
Η έκθεση περιλαμβάνει τρεις ενότητες. Την ενότητα έργων που δημιούργησαν με τα ίδια μοντέλα στην «Άποψη» και στα ίδια μέρη «επί τόπου» στις διάφορες εξορμήσεις τους. Την ενότητα «Οδοιπορικό» με ακρυλικά και ακουαρέλες της Μαρίας Αργυρακοπούλου, που παρουσιάζει τοπία και τις εντυπώσεις της από εφήμερες καθημερινές στιγμές των ανθρώπων σε τόπους που επισκέφθηκε σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ρωσία, Αίγυπτο και Τυνησία. Και την ενότητα «Η εποχή του σκότους» με λάδια του Δημήτρη Χρυσαφίδη. «Η εποχή του σκότους» είναι ο καιρός που όλα φαίνονται σκοτεινά και επίφοβα αλλά και η εποχή που προηγείται του φωτός. Σκηνικά από Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα.

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή 17.00 – 19.00
Στο κλείσιμο της έκθεσης, την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 17.30,
θα εμφανιστεί το συγκρότημα Lab Notes.

Σάββατο, 29 Μαρτίου, 19:30 Αφιέρωμα στα Παλαιστινιακά Γράμματα
Βασίλης Αλεξίου –
Carol Sansour –
Θέμις Αμάλλου

Το βράδυ του Σαββάτου, 29 Μαρτίου, η Πορεία και το ΣΗΜΑ σάς προσκαλούν σε ένα Αφιέρωμα στα Παλαιστινιακά Γράμματα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Βασίλης Αλεξίου, Καθηγητής της Θεωρίας της Λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναφερθεί στο έργο του σημαντικού Παλαιστίνιου στοχαστή Έντουαρντ Σαΐντ. Κάρολ Σανσούρ (Carol Sansour), Παλαιστίνια ποιήτρια, ιδρύτρια του «Ντουνιάς», πλατφόρμας αφιερωμένης στην ανάπτυξη, την παραγωγή και προβολή του πολιτισμού της Παλαιστίνης και του αραβικού κόσμου στο ελληνικό κοινό, η οποία θ’ αναφερθεί στις σύγχρονες τάσεις της Παλαιστινιακής λογοτεχνίας και στην παρουσία των Παλαιστινίων γυναικών των Γραμμάτων. Θέμις Αμάλλου, τεχνοκριτικός, θα μας μιλήσει για τα βασικά ρεύματα που διαμορφώνονται ιστορικά (Παλαιστινιακή λογοτεχνία πριν και μετά τη Νάκμπα, Παλαιστινιακό θέατρο).