Αχρείοι υποκριτές
προσπαθούν να ξεπλυθούν
με την προπαγάνδα τους
«Ο ιός ξεκίνησε από ένα φτωχό κομμουνιστικό κράτος, την Κίνα» είπε ο Γεωργιάδης…, ο σαλτιμπάγκος του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς, ίσως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να χωρέσει τόσα ψέματα σε τόσες λίγες λέξεις. Σε ό,τι αφορά την δήλωση αυτή καθ’ αυτή η αλήθεια είναι ότι:
Για το από πού ξεκίνησε ο ιός υπάρχουν από την αρχή της επιδημίας δύο εκδοχές. Αυτή των κινέζων και αυτή των αμερικάνων. Εδώ και καιρό κινέζοι αξιωματούχοι (και όχι μόνο) επιμένουν ότι ο ιός ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και ότι εκεί είναι που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Νοέμβρη τα πρώτα κρούσματα. Λογικό βέβαια ο Γεωργιάδης να υιοθετεί ατόφια την αμερικάνικη προπαγάνδα. Σε κάθε περίπτωση ιοί και ασθένειες μπορούν να ξεκινήσουν από οποιαδήποτε χώρα της δύσης (πχ σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια-τρελές αγελάδες) ή της Ανατολής. Η επιμονή της κυρίαρχης προπαγάνδας στο αν ο ιός ξεκίνησε από την Κίνα έχει να κάνει με τις αντιδραστικές μαύρες αντιλήψεις που ισχυρίζονται ότι τα κακά γεννιούνται έξω από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Η Κίνα δεν είναι βέβαια κομμουνιστική. Η Κίνα κάτω από τα παλιά της σύμβολα έχει αναπτύξει ένα ακραία εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Η όποια κριτική γίνεται στην Κίνα από τους απολογητές του καπιταλισμού αφορά το σύστημά τους και μόνο. Και καταντάει γελοίος ο κάθε Γεωργιάδης, όταν προσπαθεί μιλώντας για την Κίνα να βγάλει τον αντικομμουνιστικό οχετό του.
Πέραν της φαιδρότητας του Γεωργιάδη, όμως, όσο και αν προσπαθούν οι δυτικοί να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους, τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη σήμερα είναι αποκαλυπτικά και για την Κίνα και για την «προηγμένη» καπιταλιστική δύση της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
■ Η Κίνα αυτή τη στιγμή, αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο και μοναδικό από μια άποψη, παράδειγμα αντιμετώπισης της πανδημίας. Στις 18/3 στην Κίνα των 1,3 δισ. ανθρώπων, υπήρξαν μόνο 13 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 12 έφτασαν από το εξωτερικό! Δηλαδή στο εσωτερικό καταγράφηκε μόνο 1 νέο κρούσμα! Την ίδια μέρα έκλεισε και το τελευταίο από τα 16 νοσοκομεία που μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχτισαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τα μέτρα καραντίνας που πάρθηκαν στην επαρχία Χουμπέι αίρονται και η παραγωγή και το εμπόριο σταδιακά αποκαθίστανται. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των κινέζων αξιωματούχων παρά το μεγάλο οικονομικό κόστος του κορονοϊού, η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει σύντομα και θα επηρεαστεί αρνητικά, κυρίως από τις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο.
■ Με δεδομένο ότι η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εξαπλώθηκε ο ιός και άρα αυτή που αιφνιδιάστηκε, τότε… με βάση τα όσα συμβαίνουν στις χώρες τις Ευρώπης -που υποτίθεται ότι ήταν όλοι «προετοιμασμένοι»-, η Κίνα που κατάφερε να περιορίσει σε αυτό το σημείο την επιδημία μάλλον κατάφερε έναν άθλο. Ακόμη περισσότερο όταν οι πολίτες στην Ουχάν και την Χουμπέι επιστρέφουν στις δουλειές τους, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
■ Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Ιταλία των 60εκ αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ την τεράστια Κίνα, σε απόλυτο αριθμό νεκρών! Και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτό θα συμβεί και με άλλες χώρες της Ευρώπης. Όλες αυτές οι «προηγμένες» χώρες είχαν, υποτίθεται, στα χέρια τους την εμπειρία και την τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση του ιού που εφαρμόστηκε μετά από πολλούς πειραματισμούς στην Κίνα. Κι όμως η Δύση της Ευρώπης και των ΗΠΑ βυθίζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην δίνη της πανδημίας, ανήμπορη να αντιδράσει. Και αποτελεί ειρωνεία για τους έξαλλους νεοφιλελεύθερους της Δύσης ότι η Κίνα αυτή τη στιγμή στέλνει βοήθεια, επιστήμονες και ιατροφαρμακευτικό υλικό, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται.
■ Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι οι κυβερνώντες σε ΕΕ και ΗΠΑ μεταθέτουν διαρκώς σε ένα ακαθόριστο μέλλον το τέλος της πανδημίας. Ήδη γίνεται λόγος σε κάθε χώρα για χρόνο μεγαλύτερο των δύο μηνών. Ο Τραμπ έκανε λόγο ακόμη και για Αύγουστο. Όπως και να ’χει, ο χρόνος που οι ίδιοι παραδέχονται ότι θα χρειαστεί ξεπερνάει κατά πολύ το δίμηνο που απαιτήθηκε στην αιφνιδιασμένη «φτωχή και καθυστερημένη» Κίνα. Και με αυτή την αλήθεια θα πρέπει να αναμετρηθεί ο κάθε γελοίος Γεωργιάδης, αλλά και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα όλοι εμείς οι υπόλοιποι.
■ Με δεδομένο πλέον ότι τα στρατιωτικά μέτρα καραντίνας σε Ευρώπη και Αμερική θα διαρκέσουν όσο στην επαρχία Χουμπέι και πολύ περισσότερο…, το κυρίαρχο ερώτημα στις κοινωνίες της Δύσης αναμένεται να αλλάξει… Και από το «πόσοι θα πεθάνουν», να κερδίσει έδαφος το ερώτημα «τι θα γίνει με αυτούς που θα ζήσουν». Ειδικά σε εξαρτημένες χώρες, όπως η «Ελλάδα του Γεωργιάδη», που με την εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ, το μόνο που τους έμεινε είναι η «βαριά βιομηχανία του τουρισμού»… Γιατί ο «προηγμένος» ξέφρενος αγοραίος καπιταλισμός της Δύσης, αυτός που τον αποθεώνουν οι γεωργιάδηδες, αποδεικνύεται από κάθε άποψη πολύ πιο εύθραυστος στην πανδημία και για την υγεία των λαών της και για οικονομία της.
Η αντικινεζική προπαγάνδα
στοχεύει στο ξέπλυμα
της βαρβαρότητας της Δύσης
Μετά από όλα αυτά, τα όσα εκτοξεύτηκαν από τη δυτική προπαγάνδα για την Κίνα το διάστημα που είχε πληγεί από την πανδημία μόνο γέλιο μπορούν να προκαλούν. Αλλά και να αξιοποιηθούν για βασικά συμπεράσματα…
Και τι δεν ακούστηκε για την φτωχή και καθυστερημένη Κίνα. Οι απολογητές του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου ιμπεριαλισμού επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να βυθίσουν τις κοινωνίες του στην εικονική πραγματικότητα της ευημερούσας και ανεπτυγμένης Δύσης. Να τις κοιμίσουν με το παραμύθι της «προστασίας» που εξασφαλίζουν οι «προηγμένες» κοινωνίες τους που «είναι πολύ καλύτερες από αυτή της Κίνας». Για να ξεπλυθούν από τις ευθύνες τους για τη βαρβαρότητα των δυτικών κοινωνιών.
Ειδικά για το θέμα των μέτρων και τι δεν ακούστηκε για το «ολοκληρωτικό καθεστώς» που παίρνει αυταρχικά, στρατιωτικά μέτρα. Και το έλεγαν αυτοί που στην Ελλάδα γιγαντώνουν το κράτος της αστυνομοκρατίας και της καταστολής και τώρα απαγορεύουν να είναι μαζί 10 άτομα, αναβιώνοντας μνήμες στρατιωτικών διατάξεων, που στην Γαλλία ρίχνουν πλαστικές σφαίρες και όλοι μαζί φτιάχνουν μια Ευρώπη φρούριο με συρματοπλέγματα, γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Τα μέτρα που πήρε η Κίνα στην επαρχία Χουμπέι επικρίθηκαν τόσο για την σκληρότητα και την αυταρχικότητα του καθεστώτος.
Τώρα που οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ εφαρμόζουν τα ίδια και πολύ πιο σκληρά μέτρα με καθολικό τρόπο, δεν παρουσιάζονται ως αυταρχικά… αλλά ως μέτρα «αναγκαιότητας και ευθύνης». Πόση «δημοκρατική» υποκρισία θα ανεχτούμε ακόμα από τους μακελάρηδες του δυτικού ιμπεριαλισμού και τους λακέδες τους;
Για το βασικό συμπέρασμα
Η Κίνα αποτελεί ένα τεράστιο καπιταλιστικό κάτεργο και ως τέτοιο πρέπει να κρίνεται. Μια ανεπτυγμένη καπιταλιστική χώρα, που όμως παρουσιάζει μια ιδιοτυπία σε σχέση με τις υπόλοιπες. Την προίκα ενός παρελθόντος που -ακόμη και σαν υπολείμματα- εξασφαλίζει ένα οργανωμένο κράτος σε όλους τους τομείς και ένα στοιχειωδώς οργανωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.
Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η διαφορά με την κάθε ανεπτυγμένη Ιταλία και όχι στις ανοησίες περί προσδόκιμων ζωής, λες και μιλάμε για μπανανίες. Αυτό το δημόσιο σύστημα υγείας της Κίνας και η κρατική οργάνωσή της είναι που την έβγαλαν από αυτό το κύμα πανδημίας με τις λιγότερες από ό,τι φαίνεται απώλειες.
Αυτό ακριβώς που απεχθάνονται και καταστρέφουν ο Γεωργιάδης, ο Μητσοτάκης και οι όμοιοι τους. Γι’ αυτό και εκτοξεύουν την ψεύτικη και ελεεινή προπαγάνδα τους.