Από τις 3 χιλιάδες ευρώ που ήταν το παράβολο για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές του 2019, τώρα για τις ευρωεκλογές του 24 με απόφαση της κυβέρνησης εκτινάχτηκε στις 20 χιλιάδες, με ολοφάνερο σκοπό να παρεμποδίσει μικρά κόμματα να πάρουν μέρος και να λεηλατηθούν οι ψήφοι τους από τα κόμματα του κοινοβουλίου.

Ό,τι αντιδραστικό μέτρο έρχεται, ως γνωστό, έρχεται για να μείνει και η απόφαση της κυβέρνησης εξυπηρετεί τις άμεσες ψηφοθηρικές ανάγκες μπροστά στην επιδείνωση όλων των κοινωνικών όρων και μπροστά στην κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, αλλά εξυπηρετεί και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες ενός αντιδραστικού πολιτικού συστήματος που θέλει να ελέγξει πιο ασφυκτικά το λαό και την πολιτική ζωή, ενισχύοντας την πολιτική του αυταρχισμού και της στέρησης των πολιτικών ελευθεριών.

Μπροστά στην αντιδημοκρατική κλιμάκωση της κυβέρνησης, τα κόμματα του κοινοβουλίου δεξιά και «αριστερά» δεν έβγαλαν άχνα, προσδοκώντας εκλογικά οφέλη, καταπίνοντας κανονικά την πολιτική της φίμωσης.

Το κυβερνητικό μέτρο της οικονομικής αυτής εξόντωσης συμπληρώνεται μάλιστα από την πρόβλεψη της επιστροφής των 20 χιλιάδων στα κόμματα που θα πάρουν 1,5 % στις εκλογές, κάνοντας σαφές ότι αφορά και απευθύνεται στα μικρά μόνο κόμματα και δεν αγγίζει τα μεγαλύτερα που εισπράττουν παχυλές επιχορηγήσεις και κάποια από αυτά βαρύνονται και με αζήτητα χρέη εκατοντάδων εκατομμύριων.

Το μέτρο της κυβέρνησης δεν πάρθηκε για το Μ-Λ ΚΚΕ, αλλά πάρθηκε και για το Μ-Λ ΚΚΕ. Για να εμποδίσει μια μικρή αλλά υπαρκτή κομμουνιστική φωνή να προβάλει τη γραμμή τής εξόδου από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να αμφισβητήσει τα ιερά δεσμά που χάλκευσε η ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία και τα κόμματά της στο λαό και τη χώρα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ από θέση αρχής καταδικάζει κάθε κρατική επιχορήγηση στα κόμματα, στέκεται απέναντι στη διασπάθιση εκατομμυρίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, καταδικάζει την απαράδεκτη αντιδημοκρατική πρακτική της επιβολής προστίμων -όπως είναι η κολοσσιαία και εξοντωτική αύξηση του παράβολου- και στηρίζεται αποκλειστικά στις οικονομικές ενισχύσεις των μελών και στη στήριξη των φίλων του.

Με αυτό τον τρόπο μπόρεσε να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές, να δώσει το «παρών» στην εκλογική μάχη και να στείλει όσο πιο πλατιά μπορεί το αγωνιστικό του μήνυμα.

Μέσα στο διάστημα αυτό, μέσα στα πλαίσια της προκλητικής ανισοτιμίας, και σε συνθήκες αποκλεισμού από τα μέσα που βομβαρδίζονται και καταλαμβάνονται από την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των κόμματων του ευρωμονόδρομου, το Μ-Λ ΚΚΕ μπόρεσε και θα μπορέσει με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του μέχρι τις 9 του Ιούνη να επικοινωνήσει με χιλιάδες λαϊκούς ανθρώπους, μέσα από τις συγκεντρώσεις του και τις συζητήσεις, το μοίρασμα των ανακοινώσεών του, τα χαρτόνια και τις αφίσες, τα προεκλογικά του περίπτερα, μέσα από την αξιοποίηση του πενιχρού τηλεοπτικού χρόνου που προσχηματικά διατίθεται.

Οι οικονομικές δυσκολίες της εκλογικής καθόδου δεν τελειώνουν στην επιβολή του προστίμου – παράβολου. Το κόμμα μας έχει να αντιμετωπίσει την εκτίναξη του κόστους των τυπογραφείων για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, των μεταφορικών εξόδων για τη μεταφορά των ψηφοδελτίων στα εκλογικά τμήματα αλλά και ένα νέο χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση της υποχρεωτικής μετάφρασης των τηλεοπτικών του εκπομπών στη νοηματική με δικά του έξοδα.

Η οικονομική εξόρμηση που έγκαιρα το κόμμα μας ξεκίνησε κάλυψε το πλάνο της και έτσι μπόρεσε να εξασφαλιστεί η κάθοδος στην εκλογική μάχη. Μπροστά ωστόσο στην εκτίναξη του κόστους και στη μεγέθυνση των εξόδων πλάι στην πολιτική μάχη για το άπλωμα των συνθημάτων και των πολιτικών θέσεων του Μ-Λ ΚΚΕ είναι αναγκαία η συνέχιση της οικονομικής απεύθυνσης.

Με το κουπόνι της οικονομικής ενίσχυσης στο χέρι τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ μέχρι της 9 του Ιούνη θα παλέψουν για την υπερκάλυψη του οικονομικού πλάνου και το ξεπέρασμα των οικονομικών εμποδίων που θέτει η κυβέρνηση, όπως θα παλέψουν και για την τελευταία ψήφο που μπορεί να αποσπαστεί από τα κόμματα της ξενοδουλείας, που οδηγούν το λαό σε νέα δεινά, από τα κόμματα του ρεφορμισμού που υποσκάπτουν τις αντιστάσεις και το κίνημα, θα παλέψουν για την ενίσχυση των αγωνιστικών δυνάμεων και του Μ-Λ ΚΚΕ.