Η είδηση της στυγερής δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ Γ. Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο έφερε στην ημερήσια διάταξη καθώς και στη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση το σκοτεινό παρασκήνιο της δολοφονικής δράσης μαφιόζικων συμμοριών και επαγγελματιών εκτελεστών, με άγνωστα ωστόσο μέχρι στιγμής τα πραγματικά κίνητρα και τους παραγγελιοδότες πέρα από το προφανές, να κλείσουν οριστικά το στόμα του θύματος.
Η δολοφονία έγινε άμεσα σημείο αναφοράς σε πολλά διεθνή ΜΜΕ, ενώ και ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, προεξάρχουσας της προέδρου της Κομισιόν, έσπευσαν να ζητήσουν «την απονομή δικαιοσύνης». Ωστόσο, το αποτρόπαιο έγκλημα δε φάνηκε να συγκινεί με την ίδια ταχύτητα τους -κατά τα άλλα διαπρύσιους κήρυκες του δόγματος «νόμος και τάξη»- «άριστους» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση αντέδρασε με καθυστέρηση μιας μέρας και ο πρωθυπουργός έδωσε «ρητή εντολή να επισπευστούν οι έρευνες», σύμφωνα με τον Χρυσοχοΐδη. Το γεγονός αυτό έδωσε αφορμή στο ΣΥΡΙΖΑ να υψώσει δημαγωγικά τους τόνους ενάντια στη ΝΔ που «έχει αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών».
Απέναντι στις αιτιάσεις Τσίπρα, ο «πετυχημένος» υπουργός ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοΐδης παρουσίασε μια λίστα για να αποδείξει «τον πολύ μικρό αριθμό δολοφονιών σε σχέση με άλλες χώρες». Ξιφούλκησε δε κατά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ που «ανίερα σκυλεύει πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου». Όσον αφορά την ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη, αυτή πράγματι δρα «πολύ γρήγορα» και προληπτικά όταν πρόκειται να ανακοινώσει απαγόρευση συναθροίσεων, να ξυλοφορτώσει… «χειρουργικά» διαδηλωτές ή να «εκκενώσει καταλήψεις», όπως είδαμε πρόσφατα στο ΑΠΘ. Αντίθετα βρίσκεται εν υπνώσει όταν πρόκειται να ασχοληθεί με υποθέσεις φυγόδικων ναζιστών (Παππάς).