Σε πλήρη ανάπτυξη τα πολεμικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Ιούλη, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Η σύνοδος του ΝΑΤΟ, του πολεμικού συνασπισμού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ετοιμάζεται η κλιμάκωση του πολέμου στα διάφορα μέτωπα του πλανήτη, ιδιαίτερα από την πλευρά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Από την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τις θάλασσες της Κίνας και τον Ειρηνικό, η γραμμή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι να οξύνει την αντιπαράθεσή του με τους ανταγωνιστές ιμπεριαλιστές της Κίνας και της Ρωσίας, ιδιαίτερα με τους Κινέζους, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την πρωτοκαθεδρία του. Και αντίστοιχα να συνεχίσει να σέρνει τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές στο πλευρό του.

«Θα χτίσουμε μια γέφυρα προς την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του στο Πεντάγωνο. Πριν από αυτή τη δήλωση είχε προηγηθεί η συνάντηση των ΥΠΕΞ των χωρών του ΝΑΤΟ, όπου και αποφασίστηκε η εκ νέου παροχή οικονομικής βοήθειας στον Ζελένσκι ύψους 2,3 δισ. δολαρίων. Είχε ήδη αποφασιστεί η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία με 40 εκ. δολάρια για το 2025. Στην πρόσφατη συνάντηση των ΥΠΕΞ, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι επιτρέπουν πλέον τη χρήση δυτικών όπλων εναντίον στόχων στη Ρωσία, με έμφαση στην περιοχή απέναντι από το Χάρκοβο. Οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές μίλησαν και για αποστολή στρατευμάτων. Το επόμενο πακέτο όπλων, που θα παραλάβει ο Ζελένσκι από τους Αμερικάνους, θα περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας «NA­SAMS» και «Patriot», αντιαρματικά όπλα και άλλα κρίσιμα πυρομαχικά. Επιπλέον, το κόστος των στρατιωτικών δεσμεύσεων που έχει υπογράψει ο Ζελένσκι σε 20 συμφωνίες με άλλες χώρες, κυρίως για παραδόσεις όπλων, ανέρχεται στα 60 εκ.!

Την ίδια στιγμή, ο ρώσικος ιμπεριαλισμός καταφέρνει αργά αλλά σταθερά να κερδίζει έδαφος της Ουκρανίας και απειλεί το Χάρκοβο, τη δεύτερη σημαντικότερη πόλη μετά το Κίεβο. Ταυτόχρονα, μετά το πράσινο φως των Δυτικών στον Ζελένσκι να χτυπά ρωσικό έδαφος, η Ρωσία απειλεί με αλλαγή του πυρηνικού της δόγματος, ουσιαστικά απειλεί με χρήση πυρηνικών. Έστειλε πολεμικά πλοία για ασκήσεις στην Κούβα και τη Βενεζουέλα, μεταφέροντας την ένταση στην πόρτα των ΗΠΑ.

Η συνεχής χρηματοδότηση του καθεστώτος Ζελένσκι, η αποστολή όπλων και πυρομαχικών και πολύ περισσότερο το πράσινο φως για χτύπημα της Ρωσίας με τα δυτικά όπλα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ και οι λοιποί ιμπεριαλιστές οξύνουν την κόντρα με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό. Καμιά διάθεση δεν έχουν να κλείσουν κάποια συμφωνία για την Ουκρανία. Η συζήτηση που τώρα ανοίγει, πιο σοβαρά, για την προώθηση της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ επικίνδυνο σενάριο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για απευθείας και χωρίς κανένα πρόσχημα πόλεμο ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, με απρόβλεπτες τις συνέπειες για τους λαούς.

Την ίδια στιγμή, στον Ειρηνικό
ανεβαίνει το πολεμικό θερμόμετρο


Από τις 27 Ιούνη μέχρι τη 1 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική άσκηση «Χείλος του Ειρηνικού» στη Χαβάη. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, 29 χώρες, πάνω από 25.000(!) στρατιωτικοί, πάνω από 40 πολεμικά πλοία, υποβρύχια και πάνω από 150 πολεμικά αεροπλάνα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο σημείο και η μεγαλύτερη άσκηση «ανθρωπιστικής» βοήθειας και βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών. Και οι δύο αποτελούν κανονικές ασκήσεις πολέμου, σε μια περιοχή που δεν έχει άλλον στόχο παρά μόνο το βασικό εχθρό των ΗΠΑ, τον κινέζικο ιμπεριαλισμό. Άλλωστε, την προηγούμενη περίοδο, το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο με τις αντιπαραθέσεις που είχε ο κινέζικος ιμπεριαλισμός με τους Φιλιππινέζους, τους υποτελείς των ΗΠΑ, στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, αλλά και με τις στρατιωτικές ασκήσεις του κινέζικου στρατού και ναυτικού γύρω από την Ταϊβάν.

Στη Μέση Ανατολή, η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, με τα όπλα και τα χρήματα των ΗΠΑ. 24 δισ. δολάρια έδωσαν ξανά οι ΗΠΑ στο Ισραήλ μαζί με άφθονο πολεμικό εξοπλισμό, για να συνεχίσει την δολοφονική του πολιτική. Όλοι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές τάσσονται πλήρως με την γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ και δεν μπορεί η σύνοδος του ΝΑΤΟ να συζητήσει και να αποφασίσει κάτι διαφορετικό, παρά μόνο ακριβώς τη συνέχιση της στήριξης του Ισραήλ. Κάτω από τα χτυπήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, οι Δυτικοί οδηγήθηκαν σε μερική υποχώρηση των πολεμικών τους πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα, ωστόσο μένει να δούμε τη συνέχεια. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο-μεγαθήριο «Αϊ­ζεν­­χάουερ» αποχώρησε, ήρθε στη Σούδα και αναμένεται να επιστρέψει στις ΗΠΑ, αλλά προβλέπεται η έλευση στα ανοιχτά της Υεμένης του επίσης αεροπλανοφόρου-μεγαθηρίου «Ρούζβελτ» σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί η πολιτική της έντασης στην περιοχή. Άλλωστε, ΗΠΑ και Βρετανία σε μια ενδεχόμενη κλιμάκωση του πολέμου μπορεί να χρειαστεί να υπερασπιστούν τις κτήσεις τους και στην Κύπρο, αφού όπως αποκάλυψε ο Νασράλα, Γενικός Γραμματέας της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, στην Κύπρο εκπαιδεύτηκαν τμήματα του σιωνιστικού στρατού, από εκεί πετούν βρετανικά αεροπλάνα και φεύγει λοιπή βοήθεια προς το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση πιστός υπηρέτης
του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Μέσα σε αυτό το πολύ επικίνδυνο για τους λαούς διεθνές κλίμα, η ντόπια ολιγαρχία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζουν την πολιτική της υποτέλειας και της πλήρους υποταγής στα αμερικανικά πολεμικά σχέδια. Δίνει και ξαναδίνει όλη τη χώρα για τις πολεμικές ανάγκες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Στη Σούδα ήρθε να ανεφοδιαστεί και να σταθμεύσει το «Αϊζενχάουερ», από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη περνάει αμερικανικός εξοπλισμός και σταθμεύουν τα αμερικανικά στρατεύματα. Έστειλε τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, για να τη γυρίσει αφού απειλήθηκε επανειλημμένα από τα χτυπήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, με το προσωπικό της κατατρομοκρατημένο. Τώρα η κυβέρνηση θέλει να στείλει τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ», ακριβώς για να συνεχίσει να είναι το «καλό παιδί» των ΗΠΑ.

Στα πλαίσια της πολιτικής της υποτέλειας, η ντόπια ολιγαρχία εμπλέκει το λαό και τη χώρα όχι μόνο στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και στον πόλεμο της Ουκρανίας, αφού συνεχίζει να στέλνει όπλα στο καθεστώς Ζελένσκι. Και αυτό θα γίνεται, αφού η πολιτική των Δυτικών είναι η συνέχιση της στήριξής του με οπλικά συστήματα. Βεβαίως, αυτά τα όπλα αφαιρούνται από τα ελληνικά νησιά και έτσι εφαρμόζεται η πολιτική της αποστρατιωτικοποίησης, όπως απαιτεί η τούρκικη ολιγαρχία.

Με το ένα χέρι η κυβέρνηση δίνει όπλα στον Ζελένσκι και με το άλλο ετοιμάζεται να υπογράψει νέες συμφωνίες εξοπλισμών-μαμούθ! Ο Δένδιας εισηγήθηκε στην σχετική επιτροπή της Βουλής την «Ατζέντα 2030». Πιο συγκεκριμένα, την αγορά 20 μαχητικών αεροπλάνων F-35, τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ναυπήγηση της νέας αμερικανικής φρεγάτας τύπου «Constellation», την προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) για πολεμικά πλοία και μελέτες κινητήρων για δύο πυραυλικά σκάφη. To κόστος; 3,6 δισ. ευρώ θα κοστίσει η απόκτηση (από την γνωστή αμερικανική εταιρία «Lockheed Martin») των F-35, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτών, υποστήριξης, αποθήκευσης, 40 εκ. ευρώ αναμένεται να κοστίσουν τα 4 μη επανδρωμένα UAV και 16 εκ. ευρώ η συντήρηση/μελέτη κινητήρων για δύο πυραυλικά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού! Ωστόσο, τα F-35 θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται το… 2028 ή ακόμα και το 2030, ενώ θα πρέπει πρώτα οι Έλληνες στρατιωτικοί να εκπαιδευτούν στις ΗΠΑ για τη χρήση τους. Να σημειωθεί πως πρόσφατα οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι θέλουν να μας πουλήσουν 4 προβληματικά πολεμικά σκάφη-Littoral Combat Ship (LCS), τα οποία είχαν αποσύρει με λιγότερο από 10 χρόνια υπηρεσία! Ο ελληνικός λαός χρεώνεται με δισεκατομμύρια στις πλάτες του για εξοπλισμούς που δεν αφορούν την άμυνα της πατρίδας του, για άχρηστα σαπιοκάραβα που παραμένουν στις αμερικανικές αποθήκες, για εξοπλισμούς που θα παραδοθούν στο μακρινό μέλλον!

Τη στιγμή που οι Αμερικάνοι βρίσκουν στην ελληνική ολιγαρχία έναν πάντα πρόθυμο υποτελή, τι συμβαίνει με την Τουρκία; Η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και φίλη, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Αθηνών, Τουρκία συνεχίζει την πολιτική γκριζαρίσματος του Αιγαίου, την πολιτική της διχοτόμησης της Κύπρου, ενώ διαπραγματεύεται με τους ιμπεριαλιστές τη θέση της στην περιοχή. Εξασφάλισε από τις ΗΠΑ, όχι στο απώτατο μέλλον, αλλά τώρα την προμήθεια 40 νέων F-16 και την αναβάθμιση 79 υφισταμένων. Αυτά θα χρησιμοποιούνται και για τις επιθετικές της κινήσεις στο Αιγαίο, αφού ούτε το «φιλελληνικό λόμπι» δεν έθεσε κάποιο σχετικό ζήτημα στην πώλησή τους.

Η σύνοδος αυτή του ΝΑΤΟ λαμβάνει χώρα εν μέσω των παραπάνω πολύ κρίσιμων εξελίξεων. Οι αποφάσεις της θα ενισχύσουν τις πολεμικές ιαχές και τα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των λοιπών Δυτικών. Θα οδηγήσουν στην κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και στα υπόλοιπα μέτωπα στον κόσμο. Θα οδηγήσουν στη συνέχιση της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Οι λαοί πρέπει να αντιδράσουν, να οργανώσουν ένα μεγάλο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Να βγουν στους δρόμους, να διαδηλώσουν για την ειρήνη, να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Και ο δικός μας λαός θα πρέπει να διαδηλώσει και να απαιτήσει την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων, το σταμάτημα της εμπλοκής της στον πόλεμο στο πλευρό της Ουκρανίας και του Ισραήλ.

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ: Έξω το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» από τη Σούδα!
Έξω οι φονιάδες των λαών από την Ελλάδα!

Έρχεται αυτές τις ημέρες το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στην αμερικανική βάση της Σούδας, στα Χανιά. Το «Αϊζενχάουερ» είναι από τα μεγαλύτερα του αμερικανικού ναυτικού και ηγείται των επιχειρήσεων των ΗΠΑ κατά του λαού και των Ένοπλων Δυνάμεων της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα. Έχει μήκος πάνω από 300 μέτρα, έχει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, μεταφέρει δεκάδες αεροσκάφη, ενώ το πλήρωμα του ξεπερνά τα 5000 άτομα! Είναι μια κανονική πλωτή μηχανή θανάτου, η οποία θα ανεφοδιαστεί από το έδαφος της χώρας μας.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στέλνει όπλα και χρήματα κάθε μέρα στο κράτος-τρομοκράτη, για να συνεχίσει τη γενοκτονία του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Στέλνει τα πλοία και τα αεροπλάνα του για να χτυπήσουν το λαό της Υεμένης, ο οποίος στέκεται και ένοπλα στο πλευρό των Παλαιστινίων. Είναι ο βασικός πυροδότης του πολέμου στην περιοχή.

Η υποτελής ελληνική κυβέρνηση παραδίδει και πάλι όλη τη χώρα στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Από την Αλεξανδρούπολη ως τη Σούδα, η Ελλάδα έχει γεμίσει στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Έχει μετατραπεί σε κανονικό ορμητήριο των Αμερικανών και των πολεμικών τους σχεδίων. Η κυβέρνηση έστειλε μέχρι και τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» (την οποία τώρα θα αντικαταστήσει με τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ») στο πλευρό των δυτικών ιμπεριαλιστών απέναντι στο λαό της Υεμένης, εμπλέκοντας άμεσα τη χώρα μας στον πόλεμο. Εμπλέκοντας τη χώρα μας στον πόλεμο των φονιάδων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ.

Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Κόντρα στη γενοκτονία που διεξάγεται σε βάρος του, ο Παλαιστινιακός λαός υψώνει στα χέρια του την ανθρωπότητα! Παραμένει πιστός στη γη του, δεν φεύγει και έχει γονατίσει το σιωνιστικό στρατό. Ο λαός της Υεμένης, αντίστοιχα, με τις συνεχείς επιθέσεις του έχει οδηγήσει σε υποχώρηση από την Ερυθρά Θάλασσα πολεμικά πλοία των ιμπεριαλιστών.

Ο ελληνικός λαός παίρνει το μέρος του λαού της Παλαιστίνης, της Υεμένης, των λαών που παλεύουν για τη λευτεριά και την εθνική τους ανεξαρτησία. Πρέπει να παλέψει για να σταματήσει η χώρα μας να εμπλέκεται στον πόλεμο στο πλευρό των φονιάδων, στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Να φύγει το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» και να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!

23 Ιουνίου 2024