Από την Κοζάνη και τα Γρεβενά μέχρι την Άρτα, την Πρέβεζα, το Αγρίνιο και από Γιάννενα μέχρι τη Λευκάδα, κινήθηκαν δραστήρια, οι σύντροφοι και η νεολαία του Μ-Λ ΚΚΕ. Μοιράστηκε πλατιά η κομματική προκήρυξη, μπήκε το χαρτόνι, η αφίσα και πανό σε κεντρικούς κόμβους και σε πολυσύχναστα σημεία των πόλεων, ενώ με την ντουντούκα φωνάχτηκαν βασικά σημεία της προκήρυξης.

Στα Γιάννενα, σε κεντρικό σημείο, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας στήθηκε το προεκλογικό περίπτερο του Μ-Λ ΚΚΕ, σημείο αναφοράς και αφετηρία για το μοίρασμα προεκλογικού υλικού, με εξορμήσεις στη Ζίτσα, Χουλιαράδες, Πράμαντα, Καλπάκι, Πωγώνι, Κόνιτσα, Μέτσοβο, στα μεγάλα χωριά του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, Ελεούσα, Ροδοτόπι, Ζίτσα, Κούρεντα, Κατσικά κλπ. αλλά και της Θεσπρωτίας, Γλυκή, Ποταμιά, Πέρδικα, Ασπροκκλήσι, Σαγιάδα.

Σε κινητοποίηση και οι σ. της Θεσπρωτίας του Μ-Λ ΚΚΕ, με μια πρώτη καλή εκδήλωση στο Φιλιάτι, ενώ αναβλήθηκαν, λόγω των εορτών Σουλίου, για τις επόμενες μέρες οι εκδηλώσεις σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση και η εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Άρτα, όπου ο σ. Θ. Κρίκας έκανε την παρουσίαση και μετά από έναν χαιρετισμό που έκανε ο υποψήφιος σ. Θ. Χόβολος μίλησε ο σ. Π. Αλεξίου, ακολούθησε πλούσιος και ενδιαφέρων διάλογος

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ, στο Αγρίνιο με τραπεζάκι, προεκλογικό υλικό και με μικροφωνική, απ΄ όπου μίλησε ο σ. Π. Αλεξίου και ο πασίγνωστος στην περιοχή, αγωνιστής δάσκαλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μ-Λ ΚΚΕ, σ. Σωκράτης Ζαραβίνας χαιρέτισε τη συγκέντρωση. Αποσπάσματα από τη συγκέντρωση κατέγραψε η κάμερα του καναλιού «Αχελώος TV», που προβλήθηκαν στο βραδινό δελτίο ειδήσεων. Παρέμβαση έγινε στη συνέχεια και στην Αμφιλοχία.

Πυκνή ήταν η παρουσία όλων των συντρόφων, νεολαίων και εκπροσώπων του Μ-Λ ΚΚΕ με ομιλίες και συνεντεύξεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της περιοχής (Ήπειρος TV, TV1 Ιωαννίνων, ART TV, ΑΧΕΛΩΟΣ TV, Corfou TV, ΕΡΑ Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Βήμα FM, «Radio» Λευκάδα, Πρέβεζα, Κοζάνη, Γρεβενά κλπ) και οι καταχωρίσεις σχολίων και ανακοινώσεων των υποψηφίων στις τοπικές ιστοσελίδες.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της νεολαίας που, έχοντας στις 22 Μάη και τις φοιτητικές εκλογές, με αυταπάρνηση συνέβαλαν αποφασιστικά στην όλη προσπάθεια.

Τέλος στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση στα Γιάννενα, μετά από τους χαιρετισμούς των υποψηφίων σ. Β. Γράβου, Χ. Αθανασίου, Θ. Χόβολου και Γ. Μακρίδη, έγινε τοποθέτηση από τον εκπρόσωπο του Μ-Λ ΚΚΕ σ. Π. Αλεξίου, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το λαό, το κίνημα και την Αριστερά.