Αντινατοϊκή διαδήλωση
Σημαντική συμμετοχή στο μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ

Τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη οργανώθηκε διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην κοινοβουλευτική του συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η αντινατοϊκή διαδήλωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω της Σταδίου σταμάτησε μπροστά στη Βουλή όπου φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και το λαό του Λιβάνου.

Παρά τις σημαντικές και επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και παρά την κυβερνητική πολιτική εμπλοκής στον πόλεμο, η συμμετοχή του κόσμου ήταν περιορισμένη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε το Μ-Λ ΚΚΕ με δικό του μαχητικό μπλοκ, με σημαντική συμμετοχή συντρόφων και φίλων που φώναζαν συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

Προκλητική ήταν η παρουσία της αστυνομίας που βρισκόταν στο πλάι της πορείας σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Στο κόκκινο βρίσκονται οι διάφορες πολεμοκάπηλες προετοιμασίες του ΝΑΤΟ. Ο οργανισμός του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε όλο τον κόσμο πραγματοποιεί κανονικές ασκήσεις πολέμου για την προετοιμασία του στα πλαίσια της αντιπαράθεσής του με τον κινέζικο και τον ρώσικο ιμπεριαλισμό.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες, είτε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ είτε αυτόνομα, επίσης εντείνουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες τους. Σε αυτά τα πλαίσια ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Κορέα, τη Νότια Κινεζική Θάλασσα και στις άλλες θάλασσες της Κίνας.

Στην Ευρώπη μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ταυτόχρονα οι ΝΑΤΟικοί εντείνουν τις πολεμικές τους ασκήσεις και εδώ. Το ΝΑΤΟ άρχισε μεγάλης κλίμακας πυρηνικές ασκήσεις στη βόρεια Ευρώπη με την ονομασία «Steadfast Noon», από τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Βόρεια Θάλασσα, στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν 2 βδομάδες. Τα αεροσκάφη θα πετούν από 8 αεροπορικές βάσεις και αυτά θα είναι βομβαρδιστικά, μαχητικά συνοδείας, αεροσκάφη ανεφοδιασμού, καθώς και αεροσκάφη αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου. Θα μπορούν να μεταφέρουν και πυρηνικά όπλα! Αυτή η μεγάλη άσκηση πολέμου αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς πολεμικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ, όπως η «Τριάδα Εκδικητών», η «Falcon Leap 24» και η «Ramstein Flag 24» που πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο με τη συμμετοχή χιλιάδων ΝΑΤΟικών στρατιωτικών, στρατιωτικών μηχανημάτων και αεροσκαφών. Η τελευταία μάλιστα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ανδραβίδα της Ηλείας, στη χώρα μας!

Στο κύριο μέτωπο της Ουκρανίας, ο στρατός του Ζελένσκι και των Δυτικών φαίνεται να βρίσκεται υπό κατάρρευση. Οι συνεχείς αποτυχίες των διάφορων «αντεπιθέσεων», η αποτυχία του αυγουστιάτικου τυχοδιωκτισμού στο ρωσικό Κουρσκ φέρνουν τον ουκρανικό στρατό σε δεινή θέση. Οι Ρώσοι κατέλαβαν μέσα στον τελευταίο μήνα 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα (!) και μια σειρά στρατηγικής σημασίας οικισμούς και πόλεις. Φαίνεται ότι μετά τις τελευταίες μάχες ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω μαζική κατάληψη εδαφών από τους Ρώσους. Σε αυτά τα πλαίσια, οι Δυτικοί προσπαθούν τώρα να σώσουν τα δικά τους συμφέροντα και φαίνεται να «βγάζουν το Ζελένσκι από την πρίζα» και να τον οδηγούν σε διαπραγμάτευση με τους Ρώσους αποδεχόμενοι την απώλεια εδαφών της Ουκρανίας.

Οι Αμερικάνοι ακύρωσαν τη σύνοδο κορυφής της «Ομάδας Επαφής» του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, που θα πραγματοποιούνταν στην αμερικάνικη βάση στο Ράμστάιν της Γερμανίας. Εκεί ο Ζελένσκι θα παρουσίαζε το «σχέδιο νίκης» του με κύριους άξονες την πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, θα ζητούσε το «πράσινο φως» για τη χρήση δυτικής κατασκευής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων βαθιά μέσα στη Ρωσία, την από κοινού στρατιωτική δραστηριότητα με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την εκμετάλλευση των πόρων της Ουκρανίας από Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Με απλά λόγια, τη θέλησή του για άμεση σύγκρουση ΝΑΤΟ/ΗΠΑ και Ρωσίας ώστε να διασωθεί ο ίδιος και το υποτελές καθεστώς του.

Οι προστάτες του, όμως, φαίνεται να έχουν άλλα σχέδια και να ετοιμάζουν «σχέδιο ειρήνευσης» (όπως διέρρευσε από τις βρετανικές «Financial Times») όπου ο Ζελένσκι θα αναγκαστεί να δεχθεί την απώλεια εδαφών της Ουκρανίας! Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ακυρώθηκε με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης και η προγραμματισμένη «μικρότερη» συνάντηση των ηγετών της Γερμανίας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Δηλαδή των τεσσάρων κρατών που, όλως τυχαίως, είναι και οι κατασκευαστές των πυραύλων (οι αμερικανικοί ATACMS και JASSM, οι αγγλο-γαλλικοί Storm Shadow/SCALP και οι γερμανικοί TAURUS) που θέλει να χρησιμοποιήσει ο Ζελένσκι κατά ρωσικών στόχων. Ταυτόχρονα, η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε στο Ζελένσκι την παράδοση αρμάτων μάχης «Leopard 2» και αντίθετα του προσέφερε τα παλαιότερα «Leopard 1». Εκτός του ότι είναι παλαιότερο μοντέλο, αυτά βγήκαν από τις… αποθήκες και αποδείχθηκαν κακής ποιότητας

Σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ευρώπη, οι ΝΑΤΟικές πολεμικές προετοιμασίες βρίσκονται στο φουλ και η χώρα μας παραμένει το προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικανονατοϊκών. Σε μια κίνηση απογείωσης της υποτέλειας, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η Κοινοβουλευτική Σύνοδος του ΝΑΤΟ. Πάνω από 80 βουλευτές χωρών-μελών του ΝΑΤΟ βρέθηκαν μέσα στην ελληνική βουλή (14/10) και συζήτησαν για τη θέση της Ελλάδας στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα, στην Ανατολική Μεσόγειο, για την κλιματική αλλαγή κ.ά. Με λίγα λόγια, για τη στρατηγική θέση της εξαρτημένης Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ στη Δυτική Ευρώπη, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Στη σύνοδο μίλησαν, εκ μέρους της Ελλάδας, διάφοροι υποτελείς παράγοντες, όπως η Μπακογιάννη, ο Καιρίδης, ο Τασούλας, οι οποίοι διακήρυξαν την πρόσδεση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, η Μπακογιάννη ξεδίπλωσε και πάλι την πολιτική του κατευνασμού και του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, εναποθέτοντας ξανά την τύχη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στους ιμπεριαλιστές. Οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα των Χανίων υπό την υψηλή οργάνωση και εποπτεία της αμερικάνικης πρεσβείας.

Κυβέρνηση και ψευτοαντιπολίτευση στοιχίζονται με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, υπέρ του φασιστικού καθεστώτος του Ζελένσκι και του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό. Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανική βάση, ο ελληνικός λαός πρέπει να παλέψει μαζικά για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία του. Οι διαδηλώσεις στην Αθήνα και στα Χανιά, τις προηγούμενες ημέρες, αν και κατώτερες των περιστάσεων, έδωσαν απάντηση στα παραπάνω, αλλά πρέπει να συνεχιστούν, να μπουν αποφασιστικά οι μαζικοί φορείς σε αυτές και να φτιαχτεί ένα μεγάλο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στη χώρα μας. Για να απαιτήσει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, την εκδίωξη των βάσεων του θανάτου, το σταμάτημα της εμπλοκής της χώρας μας στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και στα υπόλοιπα σχέδια των ΝΑΤΟικών.