Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα με την χωρίς προηγούμενο συνεχιζόμενη εγκληματική γενοκτονία των Παλαιστινίων, την καταστροφή των υποδομών και την ένταση των επιθέσεων στη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ εισέβαλε στον Λίβανο, μετά από συνεχείς βομβαρδισμούς και δολοφονικές επιχειρήσεις.

Πέρα από το κεντρικό πολεμικό μέτωπο στη Γάζα που τη βομβαρδίζει ανελέητα ένα χρόνο ισοπεδώνοντας πόλεις και χωριά, τώρα ξεκίνησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς και στρατιωτική εισβολή για να κατακτήσει και να ισοπεδώσει το νότιο Λίβανο.

Ο πόλεμος εξόντωσης του φασιστικού κράτους του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους έχει αναστατώσει όλη τη Μέση Ανατολή και την απειλεί με γενική ανάφλεξη. Με τα προκλητικά, τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λίβανο, όπου δολοφόνησε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και δυο μήνες πριν τον αρχηγό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, όπως και δεκάδες ηγετικά στελέχη της αντίστασης, η αιματοβαμμένη κυβέρνηση Νετανιάχου επιδιώκει τη γενίκευση του πολέμου.

Με πρόσχημα την εξάλειψη των «τρομοκρατικών», όπως τις αποκαλεί, οργανώσεων Χαμάς και Χεζμπολάχ, προβάλλει ως επιχείρημα το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» μη αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το «δικαίωμα στην αντίσταση» και τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, για μία ελεύθερη πατρίδα. Η «αυτοάμυνα» ενός πανίσχυρου στρατού, απέναντι στις αντιστασιακές παλαιστινιακές οργανώσεις και έναν αδούλωτο λαό, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία δικαιολογία για γενικευμένες πολεμικές επιχειρήσεις, με χιλιάδες άμαχους νεκρούς και τραυματίες.

Αυτή τη φτηνή δικαιολογία της ισραηλινής προπαγάνδας υιοθέτησαν και αναπαράγουν οι δυτικοί προστάτες του ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Όλοι αυτοί, από την πρώτη στιγμή καλύπτουν πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά το Ισραήλ στα εγκλήματα που διαπράττει. Την ίδια στιγμή που «χύνουν κροκοδείλεια δάκρυα» για τον Παλαιστινιακό λαό και προβάλλουν προσχηματικές διπλωματικές πρωτοβουλίες για εκεχειρία, στέλνουν όπλα στο κράτος δολοφόνο και παρατάσσουν τα αεροπλανοφόρα τους στην Ανατολική Μεσόγειο, ενθαρρύνοντας τώρα και το αιματοκύλισμα του λιβανέζικου λαού.

Το ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ «βάζουν φωτιά» στη Μέση Ανατολή σχετίζεται άμεσα με τις μεγάλες ανακατατάξεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή. Διαβλέπουν ότι ο χρόνος δουλεύει αναπότρεπτα σε βάρος τους και υπέρ των αντιπάλων τους στη Μέση Ανατολή. Αυτό τους υπαγορεύει να δράσουν άμεσα, ακραία επιθετικά και τυχοδιωκτικά, επιζητώντας την επέκταση του πολέμου, έχοντας πάντα στο στόχαστρο το Ιράν. Οι θέσεις και η επιρροή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή εξασθενούν τα τελευταία χρόνια. Και η προοπτική διαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνη. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται μπροστά σε ένα πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο.

Στη χώρα μας, η κυβέρνηση της ΝΔ σφιχταγκαλιάζει το δολοφόνο Νετανιάχου, εμπλέκει την χώρα μας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Ισραήλ και την μετατρέπει σε στρατιωτικό προγεφύρωμα για τον πολεμικό εξοπλισμό του ισραηλινού στρατού.

Παρά τις σφαγές και τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι δυνάμεις της αντίστασης, οι ισραηλινοί σιωνιστές και οι προστάτες τους ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ δεν έχουν πετύχει να κάμψουν και να υποτάξουν τον αδούλωτο Παλαιστινιακό λαό. Μία νέα γενιά αντίστασης φουντώνει στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και όπου ζουν Παλαιστίνιοι. Μία γενιά που θα γίνει ο εφιάλτης του Ισραήλ, μέχρι τη δικαίωση του απελευθερωτικού αγώνα.

Η παγκόσμια προοδευτική ανθρωπότητα υποκλίνεται ένα χρόνο τώρα στον αδάμαστο αγώνα, την ανυπέρβλητη αντίσταση και τις θυσίες του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης απέναντι στα φρικτά εγκλήματα και τις θηριωδίες που διαπράττει το κράτος-εξολοθρευτής. Και δίνει την αμέριστη υποστήριξή της με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για τη νίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης για την αποτίναξη της ισραηλινής κατοχής, για ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, οδηγώντας σε παγκόσμια απομόνωση τους σιωνιστές δολοφόνους και τους Αμερικανούς προστάτες τους.

Όλοι στο πλευρό του αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού

ένα χρόνο από τον πόλεμο γενοκτονίας που εξαπέλυσε το φασιστικό κράτος του Ισραήλ