Η κυβέρνηση, δια μέσου του διορισμένου διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ, έστειλε τελεσίγραφο απόλυσης, από τις 16 Ιουλίου 2024, στους εργαζόμενους της επιχείρησης ολοκληρώνοντας τον εγκληματικό της σχεδιασμό, που τέσσερα χρόνια τώρα έχουν φρενάρει οι αγώνες τους.

Έναν σχεδιασμό, που κάτω από τις επιταγές της ΕΕ και στο όνομα της «εξυγίανσης» και της «ανάπτυξης» της ΛΑΡΚΟ, οδήγησε στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα, μετατρέποντας τη μεγαλύτερη παραγωγό σιδηρονικελίου της Ευρώπης και μια από τις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου σε ένα άψυχο βιομηχανικό κουφάρι.

Έναν σχεδιασμό που θα μαραζώσει τις τοπικές κοινωνίες, θα ερημώσει τις πόλεις και τα χωριά τα οποία ζούνε από τη δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ και θα υπονομεύσει την εθνική οικονομία διαλύοντας τη μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας.

Οι εργαζόμενοι απαντούν αγωνιστικά στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία στις 17 Ιούλη, με συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου και κινητοποίηση στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στις 16 Ιούλη, στην Αθήνα

Το Μ-Λ ΚΚΕ στέκεται, όπως κάνει διαχρονικά, στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και καταγγέλλει τα αντεργατικά και αντεθνικά σχέδια της κυβέρνησης.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό να δείξουν την πλήρη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Για να μην περάσουν οι απολύσεις

Για να ανάψουν πάλι τα καμίνια της ΛΑΡΚΟ

Για να μείνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στα σπίτια τους και στα χωριά τους.

16-07-2024

Μ-Λ ΚΚΕ Κ.Ο. Φθιώτιδας