Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καλεί να διακοπούν όλοι οι δεσμοί με την ισραηλινή κατοχή, να γίνει ο ερχόμενος Οκτώβριος μήνας αλληλεγγύης με την παλαιστινιακή αντίσταση και να αντιταχθούμε στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό.

Το PFLP καλεί όλα τα αριστερά κόμματα και ομάδες σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα το φοιτητικό κίνημα, να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού σε αυτή τη φάση και τον επόμενο μήνα Οκτώβριο, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο βάρβαρου πολέμου αφανισμού.

Τονίζουμε τη σημασία της συμμετοχής σε δραστηριότητες κλιμάκωσης, ώστε ο ερχόμενος Οκτώβριος να γίνει ένας μήνας παγκόσμιας αλληλεγγύης με την παλαιστινιακή αντίσταση και την αντιμετώπιση της σιωνιστικής αποικιοκρατίας και της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλες τις αριστερές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να μετατρέψουν τον Οκτώβριο σε αφορμή για μαζικά λαϊκά κινήματα κατά του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού και να πολιορκήσουν τις σιωνιστικές και αμερικανικές πρεσβείες παντού, ως ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι λαοί δεν θα παρακολουθήσουν σιωπηλά τα εγκλήματα της κατοχής.

Το PFLP καλεί επίσης τα ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο να διακόψουν τους δεσμούς τους με τα αντίστοιχα «ισραηλινά» ιδρύματα, τα οποία είναι συνέταιροι στη γενοκτονία.

Τα «ισραηλινά» πανεπιστήμια είναι άμεσα υπεύθυνα για την υποστήριξη του καθεστώτος απαρτχάιντ και της κατοχής των εποίκων στην Παλαιστίνη. Παίζουν βασικό ρόλο στη νομιμοποίηση της κατοχής και της κακοποίησης του λαού μας και στη δικαιολόγηση των αποικιοκρατικών εποικιστικών σχεδίων.

Το PFLP καταδικάζει τα πανεπιστήμια που έχουν υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με «ισραηλινά» πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών πανεπιστημίων που επιμένουν στη συνεργασία με τα κατοχικά πανεπιστήμια, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άλλα πανεπιστήμια. Τα καλούμε να σταματήσουν κάθε μορφή συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων ακαδημαϊκών ανταλλαγών, ως απάντηση στις εκκλήσεις για ακαδημαϊκό και πολιτιστικό μποϊκοτάζ του «Ισραήλ». Φοιτητικά κινήματα και ακαδημαϊκές συλλογικότητες καλούνται να υψώσουν τη φωνή τους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε αυτή τη συνεργασία.

Εμείς στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επικροτούμε τις θέσεις του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα για την υποστήριξη του λαού μας και την καταδίκη της κατοχής. Επιβεβαιώνουμε ότι η πραγματική και γόνιμη αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό ξεκινάει από τον καθένα με τη διακοπή κάθε σχέσης με το Σιωνιστικό καθεστώς και τα θεσμικά του όργανα και με τη συνεχή πίεση στις κυβερνήσεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών, να σταματήσουν την υποστήριξή τους προς αυτή τη ρατσιστική οντότητα.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Κεντρικό Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Σεπτέμβριος 17, 2024