Σε μια περίοδο που η γειτονιά μας φλέγεται, το ΝΑΤΟ αναπτύσσει πολεμοκάπηλη δραστηριότητα στη χώρα μας. Αποδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των νατοϊκών σχεδίων και εμπλέκεται άμεσα στα πολεμικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Δεν είναι μόνο οι στρατιωτικές βάσεις, αλλά τώρα διοργανώνονται νατοϊκά συνέδρια, σύνοδοι και ασκήσεις χωρών του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας μας: η μετατροπή της σε ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο.

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου το νατοϊκό συνέδριο «MESAS 2024», στο Νατοϊκό Κέντρο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης, στα Χανιά, στη βάση της Σούδας. Το συνέδριο αυτό τιτλοφορείται ως «Συνέδριο Μοντελοποίησης και Προσομοίωσης για Αυτόνομα Συστήματα». Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι οι εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και ο αντίκτυπός της στις μελλοντικές επιχειρήσεις, η ασφάλεια της αεροπορίας, η αυτόνομη τακτική συμπεριφορά, η Τεχνητή Νοημοσύνη/μηχανική μάθηση των συστημάτων, η ανάπτυξη ικανοτήτων στο πλαίσιο των μελλοντικών επιχειρήσεων και του κοινωνικού περιβάλλοντος, η διαδικασία επικύρωσης και επαλήθευσης για αυτόνομες λειτουργίες. Με απλά λόγια, συζητήθηκε το πώς η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα χρησιμοποιηθεί για τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Μάλιστα, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι τοπικές αρχές των Χανίων και τα αστικά κόμματα επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια εξαγνισμού και εξωραϊσμού των Νατοϊκών. Διοργανώθηκαν επισκέψεις Νατοϊκών στο Νοσοκομείο και σε σχολεία. Οι Νατοϊκοί μακελλάρηδες έβαψαν κάγκελα σχολείου(!) και άλλα τέτοια συναφή, με μοναδικό σκοπό να παρουσιαστούν σαν…περιστέρες!

Από τις 30/9 ως τις 11/10 πραγματοποιείται στη βάση της Ανδραβίδας, στο νομό Ηλείας, η κορυφαία αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ «Ramstein Flag 24».

Πρόκειται για την άσκηση που για πρώτη φορά διεξάγεται εκτός Γερμανίας. Την άσκηση διοικεί το ΝΑΤΟ και η Γαλλική Αεροπορία, ενώ συμμετέχουν μια σειρά νατοϊκές χώρες. Συμμετέχουν πάνω από 120 μαχητικά, μεταξύ των οποίων F-35 από ΗΠΑ και Ιταλία, Rafale και Mirage 2000-5 από Γαλλία, Gripen από Σουηδία και Ουγγαρία, Eurofighter Typhoon από Ισπανία και Ιταλία, F-18 των ΗΠΑ και F-16 από Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία. Η άσκηση περιλαμβάνει εικονικές αερομαχίες, αναχαιτίσεις και χαμηλές πτήσεις στο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο. Μόνο την πρώτη ημέρα είχαν πραγματοποιηθεί 100 απογειώσεις αεροσκαφών!

Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για το λαό είναι η προγραμματισμένη Κοινοβουλευτική Σύνοδος του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου μέσα στην ελληνική βουλή! Πάνω από 80 βουλευτές χωρών-μελών του ΝΑΤΟ θα βρεθούν μέσα στην ελληνική βουλή για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, τις σχέσεις με τη Ρωσία και τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Θα συζητήσουν υπό την καθοδήγηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού το πώς θα κλιμακωθεί ο πόλεμος. Το πώς θα κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό και το πώς θα συνεχίζουν να στηρίζουν το φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ. Στη σύνοδο θα μιλήσουν  διάφοροι ντόπιοι υποτελείς, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Γεραπετρίτης και Εθνικής Άμυνας Δένδιας, ενώ επικεφαλής της συνόδου θα είναι ο Καιρίδης και η Μπακογιάννη. Μάλιστα, θα μιλήσει και ο διοικητής της ΕΥΠ Δεμίρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία βουλευτών θα είναι η τουρκική, με προεξάρχοντα τον Τσαβούσογλου! Είναι πιθανό να θέσουν στη συζήτηση και τα ελληνοτουρκικά, ως …σύμμαχοι(!), σε μια προσπάθεια προώθησης της πολιτικής του κατευνασμού και της συνδιαχείρισης του Αιγαίου κατά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, η αμερικάνικη πρεσβεία με τους ντόπιους υποτελείς θα οργανώσουν επίσκεψη των βουλευτών στη βάση της Σούδας, όπου ενδέχεται να σταθμεύει τότε και το θηριώδες αμερικανικό πολεμικό «Γουίλσον».

Μπροστά στις κρίσιμες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και παγκόσμια, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο των νατοϊκών. Είναι στην πρώτη γραμμή των σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Οι ντόπιοι λακέδες έχουν ευθυγραμμιστεί πλήρως με τα παραπάνω, σύσσωμα τα αστικά κόμματα συναινούν στο να είναι η Ελλάδα μια απέραντη αμερικανική βάση. Παντού στρατιωτικές βάσεις, διοργάνωση στρατιωτικών ασκήσεων, συνεδρίων και κοινοβουλευτικών συνόδων στη χώρα μας. Ο λαός μας πρέπει να απαντήσει σε αυτόν τον Νατοϊκό οργασμό, γιατί όλα τα παραπάνω αποτελούν κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλειά μας.