Απολύσεις στον κλάδο Φαρμάκου κατάγγειλαν με ανακοινώσεις τους το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού Εύβοιας – Βοιωτίας και περιοχής Αυλώνα και το ΕΚΑ. Στις εταιρείες ΑΝΦΑΡΜ , ΧΕΛΕΝΙΚΑ, ΒΑΪΡΑΜΟΓΛΟΥ και GLAXO, διώχτηκαν εργαζόμενοι λόγω των δικαιολογημένων αντιδράσεών τους για κρούσματα κορονοϊού στους χώρους δουλειάς. Οι απολύσεις γίνονται σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι του κλάδου εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης και οι εταιρείες του κλάδου αυξάνουν τα κέρδη τους έως και 60%.
Απόλυση εργαζόμενου καταγγέλθηκε και στη ΦΑΓΕ, όπου το Σωματείο Εργαζομένων πραγματοποίησε 24ωρη απεργία στις 18/01 ζητώντας την επαναπρόσληψη εργαζομένου που απολύθηκε μετά από 20 χρόνια εργασίας στην εταιρία. Το Σωματείο καταγγέλλει ότι «η εντατικοποίηση έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με τα συνεχόμενα εξαήμερα, χωρίς επαρκή ξεκούραση, σε αρκετά τεχνικά τμήματα, με 12ωρες βάρδιες για να βγει το πρόγραμμα όταν μέρος του προσωπικού κάνει χρήση της άδειάς του, με πίεση από προϊστάμενους και διευθυντές για να “βγει” η δουλειά».
Εκτός δουλειάς βρίσκονται και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη Λέσχη του ΑΠΘ, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας εργασία. Τον περασμένο Σεπτέμβρη, μετά από πολυήμερο αγώνα, η εργολαβική κοινοπραξία που λειτουργεί τη Λέσχη του Πανεπιστημίου, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που απασχολούσε (46 άτομα) με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία όμως έληξε την περίοδο των Χριστουγέννων. Για την επαναλειτουργία της Λέσχης, μετά τα Χριστούγεννα η κοινοπραξία προσέλαβε περίπου 25-30 εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν την περίοδο του Πάσχα και άφησε τους υπόλοιπους χωρίς δουλειά, επικαλούμενη τη μείωση του αριθμού των σιτιζόμενων φοιτητών λόγω πανδημίας και αντίστοιχη μείωση της χρηματοδότησης.
Αντιδρώντας οι απολυμένοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πενθήμερη κινητοποίηση.