Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν
Με την επίσημη ανεργία στο 31,4% στους νέους στην Ελλάδα -για την ανεπίσημη, την πραγματική, ας μη το συζητήσουμε τώρα- θυμηθήκαμε τον περιβόητο Κυρανάκη, πρώην αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, αναρριχημένο στην εξουσία ΔΑΠιτόπαιδο και ογκανίζοντα για την πατρίδα που κινδυνεύει από τους «σκουρόχρωμους» μετανάστες. Ο …αξιοκρατικά αναρριχημένος μάς είχε πληροφορήσει πως οι νέοι δε βρίσκουν δουλειά γιατί «δεν μπορούν να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας» και δεν ψάχνουν ευκαιρίες δουλειάς στο ίντερνετ. Όχι πως υπάρχουν δουλειές για όλους στο ίντερνετ, άλλωστε ο ίδιος ο Κυρανάκης δεν βρήκε τη «δουλειά» του στο διαδίκτυο.
Η στήλη, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκε άξιους και ικανούς ανθρώπους, που δεν βρήκαν δουλειά από το διαδίκτυο. Να σκεφτείτε πως δεν είναι καν νέοι, (μάλλον αρκετά σιτεμένους θα τους έλεγες), πάνω από τα όρια ηλικίας. Και αρχίζουμε:
Ο Εμανουέλ Μακρόν, προτού εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, είχε κάνει επιτυχημένη καριέρα ως στέλεχος στον κλάδο των επενδύσεων της τράπεζας Rothschild (Ρότσιλντ).
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, μετά από σκάνδαλο, εγκατέλειψε τα κοινά προς όφελος μιας χρυσοφόρας καριέρας στον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται να εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε αμερικανική εταιρεία, σε πασίγνωστη εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ. Στας Αμερικάς.
Ο Τόνι Μπλερ, ναι, αυτός ο «πρόθυμος» υπηρέτης στον πόλεμο των Αμερικανών στο Ιράκ, πήρε θέση συμβούλου στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan με ετήσιες αποδοχές της τάξεως των 2,5 εκατ. λιρών. Το 2011, μέσω της συμβουλευτικής εταιρείας την οποία δημιούργησε, ξεκίνησε συνεργασία με το καθεστώς του πλούσιου σε πετρέλαια Καζακστάν.
Ο Πορτογάλος πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αφού «κανόνισε» τα ευρωπαϊκά προβλήματα, αποχωρώντας, πραγματοποίησε μετεγγραφή στην τράπεζα των τραπεζών, την Goldman Sachs. Ανέλαβε μη εκτελεστικός πρόεδρος των διεθνών δραστηριοτήτων της.
Όμως «δουλειές» υπήρχαν και στην Ανατολή, τουλάχιστον μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φιγιόν, εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ρωσικού κολοσσού πετροχημικών «Σιμπούρ», πετρελαϊκού ομίλου που ανήκει εξ ολοκλήρου στο ρωσικό κράτος. Και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Κνάισλ, από το 2019 συμμετείχε ως σχολιάστρια στις εκπομπές του ρωσικού ειδησεογραφικού δικτύου Russia Today και έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Ρόσνεφτ (Rosneft).
Κορυφή όλων είναι ο πρώην Γερμανός καγκελάριος, Σρέντερ, που έχει θέσεις στα διοικητικά συμβούλια των ρωσικών ενεργειακών κολοσσών Ρόσνεφτ και Γκάζπρομ. Ο Σρέντερ είναι επιπλέον πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των εταιρειών που διαχειρίζονται τους αγωγούς φυσικού αερίου «Nord Stream 1» και «Nord Stream 2». Το 2017 έγινε γνωστό ότι η αμοιβή του ξεπερνούσε τα 600.000 δολάρια ετησίως. Αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του, παρόλο που στη Γερμανία τον αποκάλεσαν «υπάλληλο του Πούτιν», με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, απαιτώντας την παραίτησή του μετά την εφαρμογή οικονομικών κυρώσεων προς τη Ρωσία. Βέβαια, μετά, ο Μακρόν και ο Σόλτς έπεσαν στην «ανάγκη» του …υπάλληλου και τον έστειλαν για διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν.
Όταν ήταν στις κρατικές θέσεις τους, όλοι οι παραπάνω διαχειρίστηκαν με επιτυχία τον πλουτισμό των λίγων σε βάρος των πολλών, οδήγησαν, με πολέμους, στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες απλών ανθρώπων και εκατομμύρια απελπισμένων στην προσφυγιά. Γι’ αυτό και ανταμείβονται πλουσιοπάροχα δια βίου. Στα εισοδήματά τους να προσθέσουμε και τις πληρωμένες ομιλίες σε πανεπιστήμια και …επιστημονικά φόρουμ με 3, 4 και 5 χιλιάδες δολάρια, τη φορά.
Α! να σας πούμε πως και ο δικός μας Μιχάλης, βρήκε δουλειά εκτός ίντερνετ. «Ειδικός σύμβουλος, επικεφαλής του προγράμματος Εσωτερικής Ασφάλειας του ΕΛΙΑΜΕΠ αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου» (εκ του Τύπου). Στις 31 Αυγούστου του ’21 απολύθηκε από την κυβέρνηση, λόγω …ικανότητας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έκαψαν όλη την Ελλάδα, στις 15 Οκτώβρη, προσελήφθη. Είδατε; Οι καλοί και άξιοι δεν πάνε ποτέ χαμένοι.
Όσο για όλους τους άλλους; Δομήστε καλό βιογραφικό.
Τάνια