Την απειλή της έκανε πράξη η ΔΕΗ και αποφάσισε να τραβήξει την πρίζα του ρεύματος για τη ΛΑΡΚΟ, αφού αποφάσισε την άρση της εκπροσώπησης της βιομηχανίας (με απλά λόγια να σταματήσει να προμηθεύει με ρεύμα τη βιομηχανία).
Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ προσέφυγε στο πρωτοδικείο Λαμίας με αίτημα την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ και πάγωμα της απόφασης. Η ετυμηγορία όμως του δικαστηρίου ήταν απορριπτική για το αίτημα της ΛΑΡΚΟ και έτσι ανοίγει ο δρόμος στη ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα στην πολύπαθη εταιρεία.
Σύμφωνα με παράγοντες της κυβέρνησης, που έχει την κύρια ευθύνη για την κατάντια του μεγαλύτερου παραγωγού σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, ασκούνται πιέσεις στη ΔΕΗ να μην προχωρήσει στη διακοπή του ρεύματος και μάλιστα ενόψει εκλογών. Όμως υπάρχουν αντιδράσεις από ιδιώτες θεσμικούς επενδύτες της ΔΕΗ, που κατέχουν μειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας, οι οποίοι απαιτούν εδώ και τώρα δραστικές λύσεις του προβλήματος.
Εκτός όμως της οφειλής στη ΔΕΗ. για τη ΛΑΡΚΟ υπάρχει και η καταδίκη για τις λεγόμενες παράνομες κρατικές ενισχύσεις 136 εκατ. ευρώ, από την ΕΕ, που κάνουν το μέλλον της βιομηχανίας αβέβαιο.
Από την πλευρά των εργαζομένων, σε ανακοίνωση του Σωματείου τους, καταγγέλλεται ότι οι πολίτικες των εκάστοτε κυβερνήσεων και των μετόχων απαξίωσαν την εταιρεία, δημιούργησαν χρέη και δεν τα πλήρωσαν. Ζητούν από την κυβέρνηση να διασφαλίσει τη λειτουργιά της ΛΑΡΚΟ χωρίς παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Δηλώνουν ότι τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και ότι στις εξελίξεις αυτές είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά και θα τους βρουν μπροστά τους σε ό,τι επιχειρήσουν.
Μέσα σ’ αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα νερά ήρθε να ταράξει μια νέα ανακοίνωση της ΔΕΗ, που αναφέρει ότι αποδέχεται τη μετάθεση της άρσης εκπροσώπησης της ΛΑΡΚΟ για την 1/1/19, δίνοντας έτσι παράταση ζωής λίγων ημερών στην επιχείρηση, εκβιάζοντας για νέες δεσμεύσεις την επιχείρηση στην οποία είναι βασικός μέτοχος.
Τονίζει ότι για τη σύναψη νέας σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ απαιτεί τη θέσπιση ρητρών, ώστε η ΛΑΡΚΟ να αποζημιώνει πλήρως και έγκαιρα τη ΔΕΗ για την καταναλισκόμενη ενέργεια και εκπόνηση σχεδίου για την αποπληρωμή των χρεών της βιομηχανίας έναντι της ΔΕΗ.
Κάνει μάλιστα συστάσεις για μείωση με κάθε τρόπο του κόστους παράγωγης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους. Συνεχίζεται λοιπόν το μαρτύριο της σταγόνας για τη ΛΑΡΚΟ.