Με αφορμή τη συμμετοχή τριών στρατιωτών στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια καταδίκης του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ σε Λίβανο και Παλαιστίνη, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (καθ΄ υπόδειξη της δεξιάς και με την αφειδώλευτη στήριξη του ακροδεξιού λαγού Πλεύρη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Παππά) διέταξε κατεπειγόντως τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος τους. Χωρίς αιδώ τα πολιτικοστρατιωτικά επιτελεία της άρχουσας τάξης επιχείρησαν να δικαιολογήσουν προπαγανδιστικά την εν λόγω διαδικασία καθώς «διαπιστώθηκε ότι οι στρατιώτες ασκούν κομματική και πολιτική δραστηριότητα, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε δηλώσεις που καταφέρονται κατά του θεσμού των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτειακών αρχών».

Πρόκειται για κλιμάκωση της φασίζουσας κυβερνητικής πολιτικής του αυταρχισμού και της καταστολής που επιχειρεί να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου στην κοινωνία», ποινικοποιώντας ουσιαστικά τις λαϊκές κινητοποιήσεις που διεξάγονται τον τελευταίο χρόνο για την καταδίκη της κτηνωδίας του φασιστικού κράτους του Ισραήλ. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια μεθοδευμένη φαιά κυβερνητική επιχείρηση στοχοποίησης όσων εναντιώνονται στη γενοκτονία του Ισραήλ σε Λίβανο και Γάζα και ιδιαίτερα όσων αρνούνται να ενταχθούν και να νομιμοποιήσουν τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» του Μητσοτάκη και σύσσωμων των πολιτικών λακέδων της ξενόδουλης αστικής τάξης που αποτελεί διαχρονικά τον «δεδομένο» σύμμαχο» των αμερικανονατοϊκών πατρώνων, εκχωρώντας τους γη και ύδωρ και στηρίζοντας αδιάλειπτα τις απανταχού ιμπεριαλιστικές πολεμικές τους εξορμήσεις.

Απέναντι στην κλιμάκωση της πολιτικής της εξάρτησης που σέρνει τη χώρα στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και την εκθέτει σε πολλαπλούς κινδύνους, είναι ανάγκη να οικοδομηθεί το πιο πλατύ αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Για να εκφραστεί αυθεντικά η αλληλεγγύη στον αγώνα του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού, η αποφασιστική καταδίκη του κράτους -τρομοκράτη του Ισραήλ, ενάντια στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και τη μετατροπή της χώρας μας σε προκεχωρημένο φυλάκιό τους, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, για την έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ – ΕΕ.

(ΥΓ) Προφανώς, για τους ντόπιους υποτακτικούς της ΝΔ και σύσσωμου του αστικού πολιτικού σκηνικού που «στέκονται στο πλευρό των ΗΠΑ, όποτε και όπου χρειαστεί», γίνεται αποδεκτή η «πολιτικοποίηση και η πεποίθηση που μπορεί να διατρανώνει ένας κληρωτός με τη στολή» όταν ο τελευταίος ακολουθήσει πχ το παράδειγμα Φλώρου. Ο νυν επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και παρακολουθούμενος από το predator του Μητσοτάκη ήταν παρών με τη στολή και τα παράσημά του σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ, ενώ κατοπινά εντάχθηκε στο επιτελείο Κυριακού ως «σύμβουλος διοίκησης» στον ΑΝΤ1. Ο επίτιμος ΓΕΕΘΑ ακολούθησε την πορεία των αντιναυάρχων Δεμέστιχα, Φωστιέρη και Ισμαηλάκου που είχαν αντιστοίχως αναλάβει «σημαίνοντα» πόστα στον όμιλο Κυριακού.