Τις επόμενες μέρες διεξάγονται εκλογές στο σωματείο εργαζομένων στον Δήμο Ηλιούπολης. Στο απερχόμενο συμβούλιο το ΠΑΜΕ είχε την απόλυτη πλειοψηφία (5 έδρες) και η παράταξη που πρόσκειται στην ΠΑΣΚ και τη δημοτική αρχή είχε 4 έδρες.
Η κατάσταση αυτή λειτούργησε ασφυκτικά σε βάρος των εργαζομένων, αφού η μεν πλειοψηφία έτρεχε πίσω από το ΠΑΜΕ, ενώ η μειοψηφία ήταν εξαφανισμένη ακόμα και από τις γενικές συνελεύσεις.

Στις εκλογές συμμετέχει και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΡΓΑΣ. Για τη συμμετοχή της κυκλοφόρησε προκήρυξη στην οποία τονίζεται:
Συνάδελφοι, η απογοήτευση, η αδιαφορία και η γκρίνια δεν είναι απάντηση στα προβλήματά μας. Όσο μένουμε αδρανείς, όσο παρακολουθούμε τα πράγματα από μακριά, οι «άλλοι» θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς και ενάντια σ’ εμάς!
Αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα. Οι αγώνες ποτέ δεν είναι χαμένοι! Οι μόνοι αγώνες που είναι χαμένοι είναι αυτοί που ποτέ δεν έγιναν! Αυτό διδάσκει η παγκόσμια ιστορία, ό,τι και αν λένε τα παπαγαλάκια της διαστρέβλωσης της αλήθειας!