Τις επόμενες μέρες γίνονται εκλογές στον Σύλλογο Προσωπικού ΕΥΔΑΠ. Η κατάσταση στην ΕΥΔΑΠ μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα χειρότερη για τους εργαζόμενους, ενώ το ξεπούλημα του νερού στα ιδιωτικά συμφέροντα είναι προ των πυλών.
Η ΕΡΓΑΣ συμμετέχει στις εκλογές του σωματείου με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στην ΕΥΔΑΠ και έχει κυκλοφορήσει σχετική προκήρυξη. Οι εκλογές θα γίνουν το διάστημα 21 μέχρι 25 Οκτώβρη.

Στην προκήρυξη, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, σημειώνεται:
Συνάδελφοι, ας περάσουμε τώρα στα δικά μας. Όπως και εκατομμύρια άλλοι εργαζόμενοι στη χώρα μας ζούμε τη καθημερινή ακρίβεια, τις καθημερινές αυξήσεις στις τιμές σε όλα τα αγαθά, στα καύσιμα και στην ενέργεια. Ζούμε σε συνθήκες απόλυτου φόβου, μην και κάποιος αρρωστήσει και χρειαστεί να πάει σε νοσοκομείο, εξαιτίας της τρομερής διάλυσης που έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης στα Δημόσια νοσοκομεία. Ζούμε σε συνθήκες εργασιακής βαρβαρότητας, αφού το οχτάωρο καταργήθηκε, η πενθήμερη εργασία καταπατήθηκε, ενώ οι περικοπές στο εισόδημά μας είναι καθημερινές. Και δυστυχώς εμείς σαν απλοί εργαζόμενοι δεχόμαστε σχεδόν χωρίς αντίρρηση την κατάσταση αυτή και τρέχουμε για να εξασφαλίσουμε τον μισθό μας πολλαπλασιάζοντας τον χρόνο δουλειάς και όχι μόνο.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί συνάδελφοι η ηγεσία μας στο σωματείο δεν μπορεί αλλά ούτε και θέλει να πάρει τις ευθύνες της και να βγάλει τον κλάδο μας μπροστά για να φρενάρει την κατάσταση αυτή. Η ηγεσία μας δεν μπορεί να κάνει ούτε καν μια συνέλευση της προκοπής. Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας στις ηλεκτρονικές εκλογές που δεν απαιτούν ούτε καν τη φυσική μας παρουσία. Πρόκειται για μια πραγματική κοροϊδία που οδηγεί στη διάλυση των σωματείων.

Εμείς σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δεν έχουμε να σας τάξουμε τίποτε. Δεν έχουμε σκοπό να σας δουλέψουμε. Για μας μία είναι η απάντηση. Ο μαζικός ενωτικός αταλάντευτος αγώνας για να σώσουμε τα δικαιώματά μας.
Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους ζητάμε τη στήριξή σας!
Στηρίξτε, ψηφίστε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.