Χωρίς ίχνος ντροπής, με υπεροψία και την κάλυψη της περιβόητης βουλευτικής ασυλίας, ο βουλευτής της ΝΔ και μέχρι πρότινος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, χτύπησε και εξύβρισε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων), ο Αυγενάκης ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Όμως, «με καθυστέρηση αρκετής ώρας βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας».

«Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μάλιστα, όπως μετέφερε παράλληλα ο πρόεδρος της ΟΣΕΥΠΕ, Κώστας Διαμαντής, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο βουλευτής με τσαμπουκά και κρυβόμενος πίσω από την ιδιότητά του, πέταγε καρέκλες και έσπρωχνε πράγματα.

Δεν θα πρέπει να προκαλεί καμία εντύπωση η στάση αυτή. Διότι πρόκειται για τον ίδιο Αυγενάκη που στον απόηχο της καταστροφής του Ντάνιελ στη Θεσσαλία εκβίαζε τους αγρότες να ψηφίσουν τον εκλεκτό της ΝΔ, Αγοραστό. Τον Αυγενάκη της αλαζονείας του 41% και του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος που καταπατά τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού σε όλα τα επίπεδα, την ώρα που καλύπτει και προστατεύει τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ουσιαστικά ο Αυγενάκης δεν έκανε τίποτα περισσότερο ή και τίποτα λιγότερο από αυτό που μας έχει συνηθίσει η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019.

Δηλαδή, άγρια καταστολή των εργαζομένων και του λαού, περιστολή εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, παρακολουθήσεις, συγκαλύψεις σκανδάλων, δοσοληψίες με επιχειρηματίες κλπ. Το χαστούκι σε εργαζόμενο, οι απειλές, οι ζημιές σε αντικείμενα απορρέουν ακριβώς από μία ιδιοκτησιακή λογική των πάντων, μία λογική της εξουσίας που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό ποτέ και σε κανέναν.

Ο Αυγενάκης αποκάλυψε ουσιαστικά το πραγματικό πρόσωπο και την «ηθική» των αστών πολιτικών, «μουτζουρώνοντας» άθελά του την «καλογυαλισμένη» εικόνα που επιχειρούν να στήσουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ με εντολή Μαξίμου. Και όταν υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής, ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και ο πρόεδρος της Βουλής να του επιβάλει κυρώσεις, ο Αυγενάκης κράτησε τη βουλευτική του έδρα, καθώς αυτή τού παρέχει την απαραίτητη ασυλία, με φόντο την παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό και τη μήνυση του ίδιου του εργαζομένου που δέχτηκε την επίθεση.