Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης των κατοίκων, την Κυριακή 11 Απρίλη παραβρέθηκε κλιμάκιο του Μ-Λ ΚΚΕ στον Πειραιά. Η κινητοποίηση αφορούσε την καταπάτηση 140 στρεμμάτων στο Παλατάκι από την κινεζική Cosco και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λιοντάρι στην είσοδο του λιμανιού και διοργανώθηκε από κινήσεις πολιτών.
Η πολυεθνική COSCO, η οποία βρέθηκε να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΠ, έχει την πρόθεση να καταπατήσει εκτάσεις που ανήκουν στον Δήμο Πειραιά, και σε αυτό της τον σκοπό έχει συμμάχους τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Δήμο του Πειραιά, που με την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν προβάλλει καμία αντίσταση αλλά αντίθετα εμπαίζει στην ουσία τους δημότες.
Η περιοχή είχε παραχωρηθεί το 1876 στους τότε μονάρχες – βασιλείς όπου φτιάχτηκε το Παλατάκι, με τον όρο ότι η περιοχή στην πράξη ανήκε στον Δήμο. Το 1922 επανήλθε στην ιδιοχρησία του Δήμου και με σύμβαση που καταρτίσθηκε με το Δημόσιο, ανέλαβε ο Δήμος να κατασκευάσει στο νοτιοδυτικό μέρος του Περιπτέρου και κάτω από τη Σχολή Δοκίμων μικρή αποβάθρα προς εκφόρτωση εισαγόμενης ξυλείας, αντί ευτελούς μισθώματος. Έκτοτε η περιοχή χρησιμοποιείται από τον ΟΛΠ αν και ιδιοκτήτης είναι ο Δήμος Πειραιά.
Οι κινέζοι της COSCΟ αν και γνωρίζουν πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των 140 στρεμμάτων και ξέροντας ότι βρίσκονται ανεκτίμητα Αρχαία όπως ο Τάφος του Θεμιστοκλή, τα Αρχαία Τείχη και άλλα πολλά, στην ουσία θα τα καταστρέψουν φτιάχνοντας το Φαραωνικό έργο της Προβλήτας Κρουαζιέρας.
Σχέδιο άχρηστο που χρονολογείται από την εποχή Ανωμερίτη που θα δημιουργήσει πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα και θα κάνει την πόλη του Πειραιά αγνώριστη. Και από εδώ αρχίζει η κοροϊδία των Πειραιωτών.
Η COSCO σε συνεννόηση με τον Δήμο και για να επιχειρήσει να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις θα κατασκευάσει «πρότυπο πάρκο, παιδική χαρά και ποδηλατοδρόμιο» δίνοντας τάχα δώρο 10 στρέμματα στο Παλατάκι, από τα 140 στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο Πειραιά και τα καταπατά για δεκαετίες μέσω του ΟΛΠ. Απαίτηση των Πειραιωτών και κάθε πολίτη είναι να δοθούν άμεσα τα 140 στρέμματα ως χώρος πρασίνου αναψυχής και περιπάτου, ανάδειξης των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς (όσων σώζονται ακόμα) και όχι προς εκμετάλλευση για τα κέρδη των διαφόρων πολυεθνικών.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης έγινε περιήγηση στον χώρο έξω φυσικά από τα συρματοπλέγματα, και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το μέγεθος των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών ανομιών που σχεδιάζονται.